Universul magic

Universul magic - Nigel Calder
Pret: 94,90 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUniversul magic
  • Autor: Nigel Calder
  • Editura: All
  • Colectia: Oferte Speciale Toamna 2009
  • Categoria: Stiinta si Tehnica
  • ISBN: 973-684-659-5
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 800
  • Format carte:
Comanda acum "Universul magic - Nigel Calder" de pe libraria ishop la pretul de 94,90 lei
Descriere carte:
Avand la baza interviuri cu peste 200 de cercetatori, fie ei simpli absolventi ai unor universitati sau laureati ai premiului Nobel, Universul Magic ne invita intr-o exuberanta aventura a cunoasterii, care-i va fermeca pe toti cei interesati de misterele lumii in care traim, de la tanarul cercetator dintr-un laborator ultramodern si pana la diletantul asezat comod intr-un fotoliu.

Universul Magic al lui Nigel Calder este structurat intocmai ca o enciclopedie, care cuprinde explicatii despre o multime de subiecte stiintifice, atomi, genomuri, gravitatie, cosmologie.

Si totusi, cartea nu este o enciclopedie, iar principala diferenta vine din stilul autorului, care stie sa surprinda cele mai frapante aspecte ale subiectelor abordate si sa le redea intr-un mod familiar si atragator, oferindu-le cititorilor nu doar informatia, ci si o cale de acces la ea, facand-o astfel mult mai inteligibila.

Autorul isi foloseste intreaga experienta pentru a oferi cititorilor o viziune cuprinzatoare si vie asupra stiintei moderne, punand accentul pe cele mai noi si ingenioase idei din fizica, biologie, chimie, medicina, astronomie, ecologie, stiinta mediului si multe alte domenii.

Nigel Calder si-a inceput cariera jurnalistica in redactia prestigioasei reviste de stiinta si tehnologie New Scientist, in 1956, odata cu aparitia acesteia. A fost redactor-sef al publicatiei din 1962 pana in 1966 cand s-a desprins de acest proiect pentru a deveni jurnalist independent in domeniul stiintific.

A devenit cunoscut in intreaga lume datorita documentarelor stiintifice invovatoare pe care le-a conceput, scris si prezentat pentru televiziunea britanica BBC. Rolul sau de deschizator de drumuri din acest domeniu a fost rasplatit cu premiul Kalinga pentru popularizarea stiintei acordat de UNESCO. In 2004 cartea sa, Universul Magic a fost printre cele 5 nominalizate la premiul Aventis pentru carti stiintifice.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Universul magic
Cartea Universul magic in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Universul magic - Nigel Calder" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cite ceva despre haos - Ziauddin Sardar, Iwona Abrams Urmatoarea carte recomandata din categoria Stiinta si Tehnica
Ziauddin Sardar, Iwona Abrams
13,30 lei
Bioterorismul si Armele Biologice - Ludovic Paun Urmatoarea carte recomandata din categoria Stiinta si Tehnica
Ludovic Paun
15,00 lei
Partida neterminata - Keith Devlin Urmatoarea carte recomandata din categoria Stiinta si Tehnica
Keith Devlin
17,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Stiinta si TehnicaCarti recomandate din categoria Stiinta si Tehnica