Realitatea transdisciplinara. - O fuziune de orizonturi ale teologiei, stiintei si filosofiei

Realitatea transdisciplinara. - O fuziune de orizonturi ale teologiei, stiintei si filosofiei - Gabriel Memelis, Adrian Iosif, Dan Raileanu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRealitatea transdisciplinara. - O fuziune de orizonturi ale teologiei, stiintei si filosofiei
Comanda acum "Realitatea transdisciplinara. - O fuziune de orizonturi ale teologiei, stiintei si filosofiei - Gabriel Memelis, Adrian Iosif, Dan Raileanu" de pe libraria ishop la pretul de 22,80 lei
Descriere carte:
Colectia ?Stiinta si Religie? se adreseaza tuturor celor care doresc sa exploreze potentialitatea unui nou sistem de valori fundat pe dialogul transdisciplinar intre stiinta, religie, arta si societate.

Gabriel MEMELIS este licentiat in inginerie si in teologie ortodoxa. Doctor in teologie al Universitatii ?Lucian Blaga? din Sibiu (Facultatea de Teologie Ortodoxa ?Andrei Saguna?). Coautor al volumului colectiv Perspective romanesti asupra stiintei si teologiei (Curtea Veche Publishing, Bucuresti, 2006). Presedinte al sucursalei Ploiesti a Asociatiei pentru Dialogul dintre Stiinta si Teologie din Romania (A.D.S.T.R.).

Adrian IOSIF este licentiat in ingineria biosistemelor si in informatica. Doctor in ingineria biosistemelor al Univer­sitatii ?Politehnica? din Bucuresti. Coautor al volumului colectiv Perspective romanesti asupra stiintei si teologiei . Vicepresedinte al sucursalei Ploiesti a A.D.S.T.R.

Dan RaILEANU este licentiat in inginerie si in filosofie; masterat in filosofie. Doctorand in cadrul Scolii Doctorale de Filosofie, Universitatea Bucuresti. Membru al sucursalei Ploiesti a A.D.S.T.R.

Poate crestinismul sa-si revendice legitim o contributie ?genetica? la nasterea stiintei moderne? Exista, in general, o compatibilitate structurala intre religie si stiinta, in masura sa schimbe fundamental perceptia omului de astazi asupra acestei puneri in relatie? Este posibila o convergenta a perspectivelor teologiei crestine Rasaritene, stiintei moderne a naturii si filosofiei asupra realitatii? Iata tot atatea intrebari pe care volumul de fata nu ezita sa le formuleze si sa incerce a le raspunde intr-un chip nu de putine ori novator, pastrandu-se in acelasi timp sub exigentele cele mai stricte ale specialitatii.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Realitatea transdisciplinara. - O fuziune de orizonturi ale teologiei, stiintei si filosofiei
Cartea Realitatea transdisciplinara. - O fuziune de orizonturi ale teologiei, stiintei si filosofiei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Realitatea transdisciplinara. - O fuziune de orizonturi ale teologiei, stiintei si filosofiei - Gabriel Memelis, Adrian Iosif, Dan Raileanu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Info & Tehnologie - John Browning Urmatoarea carte recomandata din categoria Stiinta si Tehnica
John Browning
0,00 lei
Originea universului - Barrow John D. Urmatoarea carte recomandata din categoria Stiinta si Tehnica
Barrow John D.
14,40 lei
Universul intr-o coaja de nuca - Stephen Hawking Urmatoarea carte recomandata din categoria Stiinta si Tehnica
Stephen Hawking
89,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Stiinta si TehnicaCarti recomandate din categoria Stiinta si Tehnica