Partida neterminata

Partida neterminata - Keith Devlin
Pret: 17,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPartida neterminata
Comanda acum "Partida neterminata - Keith Devlin" de pe libraria ishop la pretul de 17,10 lei
Descriere carte:
Despre documentul matematic care a marcat cel mai puternic istoria omenirii. Sa presupunem ca doi oameni pariaza pe aruncarea unei monede, stabilind ca potul ii revine celui care castiga trei aruncari din cinci. Daca partida se intrerupe cand unul din jucatori conduce cu doi la unu, cum trebuie impartit potul? Aceasta problema i-a pus-o, in secolul al XVII-lea, un cavaler francez lui Blaise Pascal. La randul lui, Pascal i-a prezentat problema lui Fermat, iar din schimbul de scrisori dintre cei doi mari matematicieni s-a nascut teoria probabilitatilor. Era pentru prima data cand oamenii puteau afla ceva despre viitor - care pana atunci se credea ca tine in intregime fie de destin, fie de hazard.

Matematicianul Keith Devlin de la Universitatea Stanford a acceptat provocarea de a scrie despre documentul matematic care a marcat cel mai puternic istoria omenirii -iar el a ales una din scrisorile lui Pascal catre Fermat. Partida neterminata e o pasionanta introducere in teoria probabilitatilor, care ne ajuta sa intelegem cum se estimeaza, de pilda, riscul unui atac terorist sau sansa de a castiga la bursa, dar, mai cu seama, ne explica cel mai mare salt facut de gandirea umana: dobandirea capacitatii de a privi spre viitor.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Partida neterminata
Cartea Partida neterminata in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Partida neterminata - Keith Devlin" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cite ceva despre constiinta - David Papineau, Howard Selina Urmatoarea carte recomandata din categoria Stiinta si Tehnica
David Papineau, Howard Selina
13,30 lei
Spatiu, timp, univers - Smolin Lee Urmatoarea carte recomandata din categoria Stiinta si Tehnica
Smolin Lee
0,00 lei
Marea teorema a lui Fermat - Singh Simon Urmatoarea carte recomandata din categoria Stiinta si Tehnica
Singh Simon
26,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Stiinta si TehnicaCarti recomandate din categoria Stiinta si Tehnica