Surprins de bucurie. Povestea unei convertiri

Surprins de bucurie. Povestea unei convertiri - C.S. Lewis
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSurprins de bucurie. Povestea unei convertiri
Comanda acum "Surprins de bucurie. Povestea unei convertiri - C.S. Lewis" de pe libraria ishop la pretul de 25,20 lei
Descriere carte:
Pentru publicul larg, C.S. Lewis (1898-1963) este autorul celebrelor Cronici din Narnia, o serie de povesti fantasy in curs de ecranizare. Mai mult, figura acestui profesor de literatura care a predat la Oxford si la Cambridge, fiind un fel de ... simbol al elitei universitare britanice, si povestea lui de iubire cu Joy Gresham au inspirat un frumos film, Shadowlands (Taramul umbrelor), cu sir Anthony Hopkins si Debra Winger in rolurile principale. Mai putin cunoscut de publicul larg este faptul ca C.S. Lewis a scris remarcabile studii de literatura medievala si critica literara si ca e socotit cel mai important apologet al crestinismului din secolul XX (cateva scrieri ale sale pe tema credintei -- Despre minuni, Cele patru iubiri, Problema durerii sau Sfaturile unui diavol batran catre unul mai tanar -- au fost traduse la Humanitas). In Marea Britanie, Lewis a devenit celebru inca din timpul vietii gratie conferintelor lui vibrante despre crestinism, transmise la radio in timpul razboiului.Scrierile si cu atat mai mult conferintele crestine ale lui Lewis erau atat de convingatoare pentru ca izvorau din incarcatura emotionala a propriei convertiri. Si chiar despre aceasta convertire, oarecum surprinzatoare pentru un tanar intelectual studios, lucid, deloc lipsit de spirit critic, e vorba in cartea de fata. Surprins de bucurie este, in fond, o autobiografie spirituala: in spatele vietii exterioare se contureaza evolutia launtrica a autorului de la credinta conventionala din copilarie la necredinta frivola din prima tinerete si, in fine, la credinta profunda in Dumnezeul crestin.

Grafica: Ioana Dragomirescu Mardare
Editor: Corina Neacsu

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Surprins de bucurie. Povestea unei convertiri
Cartea Surprins de bucurie. Povestea unei convertiri in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Surprins de bucurie. Povestea unei convertiri - C.S. Lewis" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Povestea Elisabetei Rizea din Nucsoara (Editia 2012) - Cornel Dragoi Elisabeta Rizea Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Cornel Dragoi Elisabeta Rizea
22,50 lei
Berlinul meu e un monolog - Nora Iuga Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Nora Iuga
28,45 lei
Jurnal 1935-1944 - Sebastian Mihail Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Sebastian Mihail
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica