Dosarul Eliade XI (1980). Inefabila vocabula de har.

Dosarul Eliade XI (1980). Inefabila vocabula de har. - Mircea Handoca
Pret: 17,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDosarul Eliade XI (1980). Inefabila vocabula de har.
Comanda acum "Dosarul Eliade XI (1980). Inefabila vocabula de har. - Mircea Handoca" de pe libraria ishop la pretul de 17,10 lei
Descriere carte:
Citirea amintirilor marelui istoric si scriitor - expunere a foarte laicelor dar si foarte grelelor nevointe ale unei desavarsiri culturale - duce oare catre aprobarea formulei atribuite lui Buffon: geniul e o indelunga rabdare? Intrucatva. Cine, cu toate aceastea, ii cerceteaza cu atentie opera, stiintifica si literara, nu poate sa nu constate prezenta in personalitatea lui Mircea Eliade, in afara de munca, rabdare si disciplina, a inca unui element care in limba romana e cunoscut sub inefabila vocabula de har. Cat priveste sentinta lui Buffon, nu s-ar cuveni ea mai pe drept cuvant  inlocuita in cazul compatriotului nostru cu zicerea - da, nitel prea sentimentala si patetica, dar cat de romaneasca si adevarata - a lui Musset: A! da glas inimii, acolo-i salasul geniului?
Oricum, de pe treptele de sus ale scarii - paralela celei a Sf. Ioan Scararul - privindu-si opera si cu gandul la neirositele sale tinerete, el poate astazi mireneste rosti: Am Biruit.
Exegi monumentum. N. STEINHARDT


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dosarul Eliade XI (1980). Inefabila vocabula de har.
Cartea Dosarul Eliade XI (1980). Inefabila vocabula de har. in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dosarul Eliade XI (1980). Inefabila vocabula de har. - Mircea Handoca" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Plicuri si portrete - Norman Manea Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Norman Manea
27,07 lei
Nabokov si Lolita sa - Berberova Nina Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Berberova Nina
4,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica