Ce-a fost sa fie. Notatii autobiografice

Ce-a fost sa fie. Notatii autobiografice - Bratescu G.
Pret: 13,63 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCe-a fost sa fie. Notatii autobiografice
Comanda acum "Ce-a fost sa fie. Notatii autobiografice - Bratescu G." de pe libraria ishop la pretul de 13,63 lei
Descriere carte:
Pina la afirmarea sa ca istoric al medicinei, dar si dupa aceea, doctorul G. Bratescu a trebuit sa infrunte situatii contradictorii, uneori dramatice.Un var al sau se straduise, catre sfirsitul anilor treizeci, sa-l initieze in doctrina comunista, drept care el s-a simtit indemnat, dupa 23 August 1944, sa adere la PCR. In acele imprejurari a fost grabnic promovat la conducerea organizatiei pe tara a 'studentilor democrati', fiind apoi numit director in Ministerul de Externe si, in continuare, prim-consilier al Ambasadei RPR de la Moscova.Dar, casatorindu-se cu fiica Anei Pauker, a devenit o persoana suspecta politic, o data cu 'demascarea' soacrei sale ca 'deviationista' si 'agenta imperialista'. In consecinta a fost pus sub stricta observatie, exclus din partid si chiar indepartat, pentru citiva ani, din munca de cercetare stiintifica.A avut astfel posibilitatea sa reflecteze si sa traga concluzii despre fundamentele ideologice si morale ale miscarii la care aderase. In cartea de fata, el a adunat asemenea concluzii, inregistrind totodata vicisitudinile drumului de la iluzie la luciditate parcurs de-a lungul a opt decenii de existenta.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ce-a fost sa fie. Notatii autobiografice
Cartea Ce-a fost sa fie. Notatii autobiografice in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ce-a fost sa fie. Notatii autobiografice - Bratescu G." sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
NIMIC FARA DUMNEZEU. IN AMINTIREA LUI MARIAN COZMA - BAROTI, Judith; DARCSI, Istvan; DONAT, Tamas Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
BAROTI, Judith; DARCSI, Istvan; DONAT...
31,35 lei
Viata lui V. Voiculescu - Florentin Popescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Florentin Popescu
18,64 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica