Sageata lui Cupidon. Cursul dragostei in timp

Sageata lui Cupidon. Cursul dragostei in timp - Robert J. Sternberg
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSageata lui Cupidon. Cursul dragostei in timp
  • Autor: Robert J. Sternberg
  • Editura: Trei
  • Colectia: Psihologie-Psihoterapie
  • Categoria: Psihoterapie
  • ISBN: 978-973-707-382-2
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 296
  • Format carte:
Comanda acum "Sageata lui Cupidon. Cursul dragostei in timp - Robert J. Sternberg" de pe libraria ishop la pretul de 33,25 lei
Descriere carte:
Triunghiul iubirii: intimitate, pasiune, angajament

Sageata lui Cupidon este o carte despre iubire de-a lungul timpului - timpul istoric, timpul vietii si timpul iubirii - si are la baza teoria triangulara a iubirii care permite intelegerea numeroaselor aspecte ale iubirii din relatiile apropiate. Autorul descrie cele trei componente - intimitatea, pasiunea si angajamentul - si cele sase tipuri de iubire generate de acestea, modul in care aceste componente formeaza diferite triunghiuri ale iubirii ce se modifica de-a lungul timpului. Cartea nu se limiteaza insa numai la prezentarea unei teorii si ilustrarea ei prin exemple si rezultate experimentale. Autorul ne ofera pe de o parte o perspectiva istorica asupra conceptiilor despre iubire prezente in cultura si literatura si, pe de alta parte, o imagine a locului iubirii in dezvoltarea fiecarui om, clarificand rolul copilariei, adolescentei si tineretii in formarea preferintelor pentru un anumit tip de partener de cuplu. Cititorul poate urmari si fazele desfasurarii unei relatii si mecanismul cheie care asigura stabilitatea acesteia in timp. Scrisa intr-un limbaj accesibil, cartea se adreseaza nu numai psihologilor, ci tuturor celor care vor sa afle mai multe despre iubire si sa o inteleaga.

Robert J. Sternberg este profesor de psihologie la Yale University. Ca psiholog a primit numeroase premii si a scris sute de articole. Printre cartile publicate se numara Thinking Styles , Successful Intelligence , Mataphors of Mind si The Psychologist's Companion.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Sageata lui Cupidon. Cursul dragostei in timp
Cartea Sageata lui Cupidon. Cursul dragostei in timp in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Sageata lui Cupidon. Cursul dragostei in timp - Robert J. Sternberg" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Psihoterapia existentiala - Irvin D. Yalom Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihoterapie
Irvin D. Yalom
94,05 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihoterapieCarti recomandate din categoria Psihoterapie