Rubicon

Rubicon - Tom Holland
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRubicon
  • Autor: Tom Holland
  • Editura: All
  • Colectia: In Afara Colectiei
  • Categoria: Istoria romanilor
  • ISBN: 973-571-683-7
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 456
  • Format carte:
Comanda acum "Rubicon - Tom Holland" de pe libraria ishop la pretul de 26,91 lei
Descriere carte:
Tom Holland realizeaza o cronica sociala si politica vivida a lumii romane, incepand cu regii etrusci, prabusirea monarhiei, si fondarea republicii, surprinzand triumful si tragedia Romei Republicane. Aceasta istorie se afla parca sub semnul prezicerilor Sibilei, personaj prezent inca din prima fila a capitolului unu. Pentru Tom Holland Rubiconul este un simbol al schimbarilor radicale in istorie, de la cel produs de Caesar, pana la Marsul asupra Romei a lui Mussolini, sau la schimbarile produse dupa cel de-al doilea razboi mondial, si comparatiile mai pot continua, daca facem referire la rangul de superputere castigat de Roma Republicana cu alte harti geopolitice trasate in zilele noastre. Roma republicana se constituie intr-o multitudine de Rubiconuri , aflandu-se intr-o perpetua schimbare. In aceasta carte autorul povesteste istoria generatiei lui Caesar, implicarea in conflicte externe, fiind martori la apusul Republicii si transformarea sa sangeroasa in Imperiu. Sunt prezentate portretele personalitatilor acelor timpuri, Pompei, Crassus, Sulla, fratii Gracchus, Cato, Cicero, Cleopatra, Iulius Caesar sau Octavian. Autorul britanic prezinta intr-o viziune modernista, cu un stil jurnalistic informatii istorice. In Rubicon sunt redate rivalitatile, decadenta, catastrofa, intriga, sacrificiul, razboiul si ambitiile cutremuratoare ale acelei lumi. Cartea este structurata in 11 capitole, avand o prefata, un tabel cronologic, 9 harti, ilustratii, note, bibliografie si index. Tom Holland , nascut la Salisbury, Marea Britanie, si-a facut studiile universitare la Cambridge si Oxford. A scris mai multe romane printre care Persian Fire , Attis , The Secret Life of Lord Byron , etc. A adaptat scrieri din Herodot, Homer, Tucidide sau Vergilius pentru BBC Radio 4. A fost nominalizat in 2004 la Premiul Samuel Johnson patronat de BBC Four .

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Rubicon
Cartea Rubicon in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Rubicon - Tom Holland" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Propaganda si Razboi 1941-1944 - Mioara Anton Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria romanilor
Mioara Anton
31,50 lei
O lume disparuta. Patru istorii personale urmate de un dialog cu H.-R. Patapievici - Ion Manolescu, Paul Cernat, Angelo Mitchievici, Ioan Stanomir Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria romanilor
Ion Manolescu, Paul Cernat, Angelo Mi...
25,60 lei
Ceausescu, anii numaratorii inverse - Pavel Campeanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria romanilor
Pavel Campeanu
17,57 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Istoria romanilorCarti recomandate din categoria Istoria romanilor