Elita Liberala Romaneasca, 1866-1900

Elita Liberala Romaneasca, 1866-1900 - RADULESCU Mihai Sorin
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roElita Liberala Romaneasca, 1866-1900
Comanda acum "Elita Liberala Romaneasca, 1866-1900 - RADULESCU Mihai Sorin" de pe libraria ishop la pretul de 13,41 lei
Descriere carte:
Perioada 1866-1900 poate fi considerata din punct de vedere istoric drept momentul de deplina afirmare a societatii romanesti, de dezvoltare a institutiilor si a celorlalte drepturi ale cetateanului. In aceasta operatie rapida de modernizare, esentiala a fost elita liberala, cu studii universitare in Occident, care a actionat intru aplicarea celor vazute si invatate. Cercetarea este bine argumentata, fundamentata pe surse uneori foarte greu accesibile. Bibliografia citeaza din presa vremii, din arhive personale si acte oficiale ale fruntasilor liberali, din corespondenta pastrata la Biblioteca Academiei Romane, facand din acesta varianta restransa a tezei de doctorat a autorului o analiza genealogica si prosopografica remarcabila a unui grup de avangarda ce a avut o importanta decisiva in evolutia societatii romanesti de la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Elita Liberala Romaneasca, 1866-1900
Cartea Elita Liberala Romaneasca, 1866-1900 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Elita Liberala Romaneasca, 1866-1900 - RADULESCU Mihai Sorin" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Istoria loviturilor de stat in romania - vol. II - Alex Mihai Stoenescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria romanilor
Alex Mihai Stoenescu
26,59 lei
Un razboi, un exil, o viata - Ana a Romaniei Regina Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria romanilor
Ana a Romaniei Regina
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Istoria romanilorCarti recomandate din categoria Istoria romanilor