Moartea la Tomis. Jurnalul lui Ovidiu

Moartea la Tomis. Jurnalul lui Ovidiu - Marin Mincu
Pret: 21,37 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMoartea la Tomis. Jurnalul lui Ovidiu
Comanda acum "Moartea la Tomis. Jurnalul lui Ovidiu - Marin Mincu" de pe libraria ishop la pretul de 21,37 lei
Descriere carte:
Carte distinsa cu Premiul National pentru Roman (Bergamo, 1998). Urmind procedeul evocarii unei figuri istorice prin intermediul unui asa-zis jurnal al protagonistului, precum in precedentul roman, Jurnalul lui Dracula , Marin Mincu ni-l infatiseaza aici pe poetul Ovidiu, exilat la Tomis. Rod al unor lecturi critice a operelor lui Ovidiu, romanul este o fictiune impresionanta, o viata posibila a poetului, din care nu lipsesc conflictele interioare, drama exilului si, nu in ultimul rind, relatia cu o femeie, Aia, preoteasa a zeului Zamolxis, care ii ofera poetului o cale spre regasirea de sine. „Aceasta carte a lui Marin Mincu (pe care nu pot decide daca s-o numesc roman sau biografie transformata in mit) ne restituie un Ovidiu necunoscut, aflat intr-un loc pierdut undeva, de care multi au luat cunostinta doar pentru ca Ovidiu il ura. Mi s-a intimplat sa citesc manuscrisul lui Mincu exact in locurile despre care vorbeste, pe malul Marii Negre, unde toti isi mai amintesc cu mindrie si afectiune de un om care n-ar fi vrut sa traiasca printre ei. M-am simtit atras deopotriva atit de elegia poetului disperat, cit si de epopeea getilor care l-au iubit. Si chiar daca Ovidiu n-ar fi existat niciodata, aceasta carte a lui Mincu m-ar fermeca in aceeasi masura.” (Umberto Eco)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Moartea la Tomis. Jurnalul lui Ovidiu
Cartea Moartea la Tomis. Jurnalul lui Ovidiu in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Moartea la Tomis. Jurnalul lui Ovidiu - Marin Mincu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Basmul Printesei Repede-Repede (o poveste pentru adulti) - Emil Brumaru, Veronica D. Niculescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Emil Brumaru, Veronica D. Niculescu
42,70 lei
Apus de soare - Barbu Delavrancea Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Barbu Delavrancea
9,41 lei
Insula Matriochka - Dorian Gellu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Dorian Gellu
12,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana