Istoria romantata a unui safari

Istoria romantata a unui safari - Daniela Zeca
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstoria romantata a unui safari
Comanda acum "Istoria romantata a unui safari - Daniela Zeca" de pe libraria ishop la pretul de 25,60 lei
Descriere carte:
Desi se petrece pe controversatul si fascinantul tarim al Africii de Nord, Istoria romantata a unui safari este o parabola a vinatorii intr-o lume globala, a competitiei: o tinara europeana si un musulman sunnit din Magreb se indragostesc fulgerator si compun o intensa, dar scurta poveste de dragoste, pe fundalul saturat de culori si miresme al unei lumi stravechi in transformare. Darrielle si Mehria sint doi oameni puternici care se cauta unul pe celalalt, dar fiecare greseste directia de mers. Barbatul din cuplu traieste in utopia unei lumi agitate, dominate de tehnologie si de progres, pe cind femeia are nostalgia oazelor cu palmieri, in care timpul sta pe loc. Departe de a fi o idila, romanul, cu accente ironice si parodice, este vizual ca un film si incitant ca orice poveste de viata spusa cu naturalete, dar si cu febra indragostitului. 

 ?Romanul poate fi considerat o replica feminina si postmoderna a lui Maitreyi si este foarte probabil ca va deveni, pentru multa vreme, asemenea romanului lui Mircea Eliade, un bestseller. Ca si in Maitreyi , exotismul este resorbit integral in poveste, ni se infatiseaza doar ca o fosforescenta a ei, se confunda cu misterul insusi al dragostei. Descrierea stilului de viata propriu societatii tunisiene, a spatiului mediteraneean, a intinderii desertului se realizeaza firesc, fara acea emfaza turistica pe care o detectam la alti autori.? (Alex. Stefanescu)
?Istoria romantata a unui safari este un roman exotic, care nu povesteste atit despre lumea araba, cit despre mirajul ei. Alcatuit ca o culegere de povestiri, vazute prin ochii unei europene indragostite, cartea uimeste prin stilul matur, sigur si voluptuos. Daniela Zeca are forta narativa, inteligenta si mult talent, amestecul de senzualitate si pitoresc fiind sustinut de o emotie epica egala, autentica, eliberata de bine-stiutele ambitii auctoriale: personalitatea scriitoarei se topeste in fraza ritmata (dupa modelul versetelor coranice) si mai ales in calitatea evidenta a imaginilor. Ea nu povesteste, ci creeaza limbajul povestirii, unul pe cit de simplu ca informatie, pe atit de bogat in sugestii, distribuite fara economie in zona vasta a psihologiei sociale, ceea ce si constituie marca acestei carti, imposibil de citit pe sarite sau in reprize. ? ( Doina Rusti )
?Istoria romantata a unui safari este romanul de o cruzime senzuala al fascinatiei exercitate de alteritate asupra unei spiritualitati made in Europe .?(Gabriel Rusu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istoria romantata a unui safari
Cartea Istoria romantata a unui safari in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istoria romantata a unui safari - Daniela Zeca" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Caderea Constantinopolului (2 volume) - Vintila Corbul Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Vintila Corbul
71,25 lei
Angelus - Ruxandra Cesereanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ruxandra Cesereanu
26,10 lei
Bietul Ioanide - George Calinescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
George Calinescu
18,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana