Gluma ruseasca

Gluma ruseasca - Dragos Ghitulete
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roGluma ruseasca
Comanda acum "Gluma ruseasca - Dragos Ghitulete" de pe libraria ishop la pretul de 21,80 lei
Descriere carte:
Gluma ruseasca aduce in scena destinele unor oameni care cauta cu obstinatie sa inteleaga ce se intimpla cu ei insisi sau daca mai pot spera ca vor iesi vreodata din labirintul amintirilor traumatizante ale comunismului si din marasmul tranzitiei romanesti postdecembriste. Cincizeci de ani de totalitarism inseamna cel putin doua ,,generatii pierdute" - al caror traseu Dragos Ghitulete incearca sa-l recupereze simbolic.  Cheia romanului este chiar titlul sau. Gluma ruseasca reprezinta exact momentul in care, la masa tratativelor, pe harta Europei s-a tras cortina. Dar inseamna si probabilitatea ca, atunci cand apesi pe tragaci la ruleta ruseasca, singurul glont de pe teava sa fie si ultimul si sa nu fie o gluma.   ?Dragos Ghitulete reuseste sa urce pe versantul cel mai dificil al meseriei de scriitor, pentru ca reuseste sa povesteasca. Are un dar al naratiunii si o privire interesanta asupra unor subiecte cu conotatie istorica. El face parte de altfel din acea generatie care a fost putin marcata de comunism, dar suficient pentru a-l pastra in memorie si a incerca acum sa descifreze mecanismele schizofrenizarii fiintei umane prin ideologie si printr-o anumita practica istorica revolutionara. Privirea sa asupra acelei epoci este proaspata, strict literara si fara nici o umbra de rafuiala personala cu trecutul. De unde valoarea acestei proze, la care se adauga si ritmul ei cinematografic." (Matei Visniec)
      ?Am scris romanul dintr-o obsesie. Scrisul meu e obsedant. Daca nu scriu, ma doare. Incerc sa ma pun pe mine in acord cu lumea si scrisul se pare ca mi-e cel mai bun ajutor. Am trait pana la 15 ani intr-un regim cumplit. Scriu despre el pentru ca nu vreau sa fie uitat si in primul rind pentru ca nu vreau sa-l uit eu." (Dragos Ghitulete)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Gluma ruseasca
Cartea Gluma ruseasca in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Gluma ruseasca - Dragos Ghitulete" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cronicile optimistului - George Calinescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
George Calinescu
5,22 lei
Viata la tara - Duiliu Zamfirescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Duiliu Zamfirescu
8,45 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana