Marele Alpha

Marele Alpha - Alexandru George
Pret: 16,62 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMarele Alpha
Comanda acum "Marele Alpha - Alexandru George" de pe libraria ishop la pretul de 16,62 lei
Descriere carte:
?Eseul acesta critic avindu-l ca obiect pe Tudor Arghezi a aparut la citiva ani dupa disparitia poetului, dar e rodul unei mai vechi preocupari, caci totul s-a nascut din insatisfactia pe care exegeza anterioara, coplesita vreo zece ani de dogmatismul marxist, mi-o daduse si care risca sa se permanentizeze. Am incercat sa pun in valoare un scriitor care, in ceea ce avea esential, o depasea cu mult si o contrazicea in parte. Ambitia mea era s-o iau de la capat. Era putin inainte de aparitia asa-ziselor Teze din iulie care i-ar fi zadarnicit sigur publicarea; cartea mea a izbutit sa vada lumina tiparului si satisfactia mea cea mai mare a fost sa vad ca despre marele poet a inceput sa se scrie ulterior cu totul altfel, chiar daca destui critici nu mai pomenesc de ceea ce a fost succesul acestui eseu foarte liber o calitate pe care eu o valorificam impotriva pretentiei oficiale de a face din critica o stiinta riguroasa, dar mai ales intemeiata pe ?stiinta? marxista." (Alexandru George)

?Am pus in fruntea studiului nostru acest titlu si ne indoim ca macar vreunul dintre cititorii care-si vor arunca asupra lui privirea va putea pricepe despre ce e vorba. Si totusi, sub aceste aparent enigmatice sigle se ascunde unul dintre cei mai mari si mai cunoscuti scriitori ai vremii noastre, unul despre care s-a scris si s-a tot scris in ultimele decenii, in sfirsit, unul despre care avem impresia ca-l cunoastem mai bine: TUDOR ARGHEZI." (Alexandru George)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Marele Alpha
Cartea Marele Alpha in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Marele Alpha - Alexandru George" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Vremea intrebarilor - Octavian Paler Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Octavian Paler
37,95 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EseuriCarti recomandate din categoria Eseuri