Mass-comedia. Situatii si moravuri ale presei de tranzitie

Mass-comedia. Situatii si moravuri ale presei de tranzitie - Mircea Vasilescu
Pret: 13,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMass-comedia. Situatii si moravuri ale presei de tranzitie
  • Autor: Mircea Vasilescu
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Eseistica
  • Categoria: Eseuri
  • ISBN: 973-8120-79-9
  • An aparitie: 2001
  • Numar de pagini: 192
  • Format carte: 13 x 20 cm, brosat
Comanda acum "Mass-comedia. Situatii si moravuri ale presei de tranzitie - Mircea Vasilescu" de pe libraria ishop la pretul de 13,30 lei
Descriere carte:
Andrei Plesu : Scrisul lui Mircea Vasilescu e, in acelasi timp, nutritiv si odihnitor. Nu te hartuieste cu afectari satioase, nu te incarca de aprehensiuni apocaliptice, nu vrea sa epateze cu orice pret. Pe scurt, el are tonul care lipseste in chip cronic publicisticii noastre contemporane. Intr-un peisaj dominat de "post-gandire" (termenul, des citat de M.V., apartine lui Giovanni Sartori), o carte ca aceasta e de natura sa produca un racoritor efect terapeutic. Mircea Vasilescu se misca, insotit de specialitatea sa, pe intreaga suprafata a realului. In Italia sau in Olanda, pe strada sau dinaintea televizorului, rasfoind Derrida sau Evenimentul zilei, el pastreaza mereu acelasi inocent har al curiozitatii si aceeasi placere de a comunica. Cititorul va descoperi foarte repede ca placerea aceasta e epidemica: "se ia" din fiecare pagina parcursa, din fiecare rand. "Aferim!" iti vine sa spui la urma, in buna traditie turco-valaha.

Mircea Vasilescu : Am pus laolalta o parte din articolele despre mass-media pe care le-am publicat la rubrica "Satul global" din revista Dilema. Recitindu-le, mi-am dat seama ca - intertextualitatea, bat-o vina! - apar in ele destule sintagme, formule ori personaje din Caragiale. In definitiv, Romania moderna s-a construit, in secolul al XIX-lea, nu doar prin reforme politice, economice si institutionale, dar si cu ziarul si taclaua la berarie. Astazi, cand iar ne (post)modernizam rapid, cand iar "ardem etapele", nenea Iancu e din nou, cum spun criticii literari, politologii si chiar cetatenii, actual. Ramane o dilema daca actualitatea se datoreaza exclusiv geniului dumisale ori - macar in parte - si noua, pentru ca ne incapatanam sa jucam in continuare rolurile in care ne-a distribuit Maestrul. In zilele noastre, renasterea "clasei de mijloc", adica a lui Titirca, Sotirescu & Co., are loc in fata televizorului, cu Zita la telecomanda (neaparat!), cu Chiriac luand bilete la Bingo si cu Veta uitandu-se la telenovele; iar Spiridonii postmoderni stau cu mana pe mouse si cu ochii in monitor: nu mai vor "tutun si carticica", ci conexiune la Internet. (Ma rog, sa zicem ca tutunul a ramas, e elementul de continuitate.) ...Asa incat, pentru a organiza intr-un fel textele pe care scrisul la gazeta mi le-a cerut saptamanal, le-am grupat dupa continut si am pus in fruntea fiecarui "capitol" cate-o vorba din Caragiale. Sper sa se fi potrivit.

Mircea Vasilescu este lector la catedra de Istoria literaturii romane a Facultatii de Litere din cadrul Universitatii bucurestene, unde tine cursuri de literatura romana (secolul al XIX-lea) si de jurnalism cultural. In intervalul ian. 1994?iun. 1997 a fost lector de limba si literatura romana la Universitatea "La Sapienza" din Roma. In 1999 si-a luat doctoratul in filologie, cu teza Formarea sistemului de receptare in literatura romana veche si moderna . In paralel cu activitatea didactica, a desfasurat o sustinuta activitate editoriala si jurnalistica. Astfel, intre sept. 1997 si oct. 1998 a fost redactor-sef la Editura Fundatiei Culturale Romane. Intre 1996 si 1997, in timp ce se afla in capitala Italiei, a colaborat cu postul de radio "Europa libera". Incepand din ianuarie 1993, a fost redactor-sef adjunct, apoi corespondent de la Roma al revistei Dilema, pentru ca in prezent sa ocupe functia de redactor-sef al acesteia.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Mass-comedia. Situatii si moravuri ale presei de tranzitie
Cartea Mass-comedia. Situatii si moravuri ale presei de tranzitie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Mass-comedia. Situatii si moravuri ale presei de tranzitie - Mircea Vasilescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Barbarii - Alessandro Baricco Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Alessandro Baricco
31,50 lei
Simtul practic - Alexandru Paleologu Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Alexandru Paleologu
20,85 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EseuriCarti recomandate din categoria Eseuri