Literatura in totalitarism 1952-1953. Batalii pe frontul literar

Literatura in totalitarism 1952-1953. Batalii pe frontul literar - Ana Selejan
Pret: 28,45 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLiteratura in totalitarism 1952-1953. Batalii pe frontul literar
Comanda acum "Literatura in totalitarism 1952-1953. Batalii pe frontul literar - Ana Selejan" de pe libraria ishop la pretul de 28,45 lei
Descriere carte:
In al doilea volum din Literatura in totalitarism Ana Selejan continua radiografierea lumii literare a unui deceniu intunecat, focalizind cu deosebire asupra implicatiilor congresului organizat de Uniunea Scriitorilor in 1953, prilej cu care se discuta, foarte animat, despre ultimele directive de la Moscova privind realismul-socialist in literatura.

?Din 1992 incoace, am glosat intr-un fel sau altul, in reviste sau la TV, pe marginea tuturor celor sase volume din seria Literatura in totalitarism - rod al unui efort documentar aproape unic in istoriografia noastra literara post '89 - prin care Ana Selejan a facut examenul presiunilor la care a fost supusa literatura romana din 1945 pina in 1960. " (Dan C. Mihailescu)

?Am aflat din cartile Anei Selejan multe lucruri pe care nu le stiam despre poetii si ideologii de la inceputul obsedantului deceniu. Impresia generala este de nebunie colectiva, de oroare si delir organizat. Nu-i recomandabil ca acest fenomen sa fie judecat cu usurinta si persiflat. Ne-ar scapa tragedia din interiorul lui. Cred ca autoarea studiului a procedat corect luind lucrurile in serios, notind cu atentie aberatiile ce se acumuleaza in presa de partid, in fine, punind obiectivitate in cercetarea pe care o face. Este atitudinea critica normala, singura care poate da o idee justa despre complexitatea si dramatismul unui proces cultural, indiferent de calitatea lui intelectuala. Numai in acest chip vom putea intelege ce s-a intimplat, cu adevarat, in cultura romana in epoca totalitarismului stalinist." (Eugen Simion)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Literatura in totalitarism 1952-1953. Batalii pe frontul literar
Cartea Literatura in totalitarism 1952-1953. Batalii pe frontul literar in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Literatura in totalitarism 1952-1953. Batalii pe frontul literar - Ana Selejan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Jurnalul secret noi dezvaluiri  - Alex. Stefanescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Alex. Stefanescu
26,12 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara