La Paradisul femeilor

La Paradisul femeilor - Emile Zola
Pret: 33,25 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLa Paradisul femeilor
Comanda acum "La Paradisul femeilor - Emile Zola" de pe libraria ishop la pretul de 33,25 lei
Descriere carte:
mile Zola (1840-1902), publicist, teoretician literar, dramaturg si mare romancier francez, este cel mai important exponent al naturalismului francez si european, precum si o figura majora in istoria eliberarii politice a Frantei.

Romancierul naturalist, afirma el, este un experimentator, a carui menire este de a verifica legile ce decurg din observatie si experienta, contribuind astfel la cunoasterea mai profunda a omului, la determinarea exactitatii legilor care conduc indivizii si societatea ceea ce-i va permite ulterior, gratie acestei cunoasteri, sa actioneze asupra societatii: scriitorul, romancierul mai ales este un factor indiscutabil de progres.

Mai mult de jumatate dintre romanele sale sunt parte dintr-un ciclu ce poarta numele de Les Rougon-Macquart . Avand ca scena cel de-al doilea imperiu francez, seria urmareste influenta ereditatii asupra violentei, alcoolismului si prostitutiei in doua ramuri ale unei familii, respectabilii Rougones si infamatii Macquarts, timp de cinci generatii. La Paradisul femeilor , publicat pentru prima data in 1883, este cel de-al unsprezecelea volum al seriei Les Rougon-Macquart .

Octave Mouret innebuneste femeile de dorinte. Marele sau magazin parizian, La Paradisul femeilor , este o adevarata desfatare a simturilor. Tesaturile se amesteca intre ele, uimitoare, delicate, din fai sau matase. Octave Mouret vinde, prin tehnici revolutio-nare, tot ceea ce o femeie poate cumpara in 1883. Succesul este imens. Dar acest bazar devine o catastrofa pentru cartier, micul comert moare, speculatiile imobiliare se inmultesc, iar personalul traieste o viata de infern. Denise patrunde in acest vulcan, fara resurse, dar tenace. Zola face din tanara fata si din puternicul sau patron indragostit de ea simbolul modernismului si al crizelor pe care acesta le genereaza. Cititorul este introdus intr-o baie de multime erotica. Citind aceste pagini, nimeni nu va mai putea intra intr-un mare magazin fara sa resimta ceea ce Zola surprinde cu geniu: freamatul vietii.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre La Paradisul femeilor
Cartea La Paradisul femeilor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "La Paradisul femeilor - Emile Zola" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Castelul din padure - Norman Mailer Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Norman Mailer
35,10 lei
Ducesa de Milano vol.I + vol.Ii - Michael Ennis Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Michael Ennis
47,41 lei
Iluzionistul - Hari Kunzru Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Hari Kunzru
35,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala