Aspidistra sa traiasca!

Aspidistra sa traiasca! - George Orwell
Pret: 26,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAspidistra sa traiasca!
  • Autor: George Orwell
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Clasicii Modernitatii
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1528-5
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 336
  • Format carte: 106 x 180 mm
Comanda acum "Aspidistra sa traiasca! - George Orwell" de pe libraria ishop la pretul de 26,55 lei
Descriere carte:
Romanul Aspidistra sa traiasca! , publicat pentru prima oara in 1936 si presarat cu numeroase detalii autobiografice, este o satira muscatoare la adresa vietii literare si a societatii capitaliste ce ridica banul la rang de religie. Proiectind naratiunea pe fundalul Marii Depresiuni Economice din anii ?30, Orwell realizeaza o cronica sumbra, emotionanta, dar strabatuta de puternice accente comice, a razboiului personal purtat de Gordon Comstock, un marunt poet londonez trecut de prima tinerete, impotriva dominatiei ?zeului-ban? ce corupe toate aspectele existentei si a ?decentei meschine a clasei medii de jos?, al carei simbol prin excelenta este, in viziunea sa, aspidistra, planta ornamentala nelipsita din fereastra oricarei case din Anglia.

?Conform mitului artistului muritor de foame, sa fii un mare poet insemna sa urmezi o chemare mai inalta, care merita sacrificiul oricarui confort material. Romanul satiric al lui George Orwell, Aspidistra sa traiasca!, publicat in 1936, tinteste tocmai in aceasta forma de narcisism cu un sarcasm zdrobitor. Personajul sau principal, Gordon Comstock, este un redactor de texte publicitare care, intr-un avint nebunesc de multumire de sine, isi paraseste slujba bine platita dupa ce primul sau volum de poezii se bucura de recenzii favorabile in ziarul londonez Times .? ( The New York Times )
?Lucrul pe care mi-am dorit cel mai mult sa-l fac de-a lungul ultimilor zece ani a fost sa transform scriitura politica in arta. Punctul meu de plecare este intotdeauna o izbucnire a spiritului partizan, un sentiment de injustitie. Cind ma asez la birou sa scriu o carte, nu-mi spun: ?Am sa produc o opera de arta?. O scriu pentru ca vreau sa dau in vileag o minciuna sau pentru ca vreau sa atrag atentia asupra unui lucru, iar prima mea grija este sa ma fac ascultat.? (George Orwell, Why I Write , 1946)

Romanul a fost ecranizat in 1997, in regia lui Robert Bierman, avindu-i in rolurile principale pe Richard E. Grant si Helena Bohnam Carter.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Aspidistra sa traiasca!
Cartea Aspidistra sa traiasca! in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Aspidistra sa traiasca! - George Orwell" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Bun Venit In Infern - Colin Martin Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Colin Martin
17,91 lei
Alexis sau tratat despre lupta zadarnica - Marguerite Yourcenar Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Marguerite Yourcenar
13,50 lei
Maestrul si Margareta - Bulgakov Mihail Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Bulgakov Mihail
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala