Rusinea

Rusinea - Salman Rushdie
Pret: 47,45 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRusinea
Comanda acum "Rusinea - Salman Rushdie" de pe libraria ishop la pretul de 47,45 lei
Descriere carte:
Rusinea este un roman despre mosteniri asumate sau refuzate, despre migratii si secesiuni. Personajele principale sint Omar Khayyam Shakil, cel care poarta numele unui celebru poet, desi "nici un rubaiat nu avea sa izvorasca vreodata din condeiul lui", Raza Hyder, generalul neinvins al unei armate mereu infrinte si Iskander Harappa, al carui git nu poate fi vatamat de funia calaului. Dar in spatele lor traiesc, tacute, izolate si acoperite de valuri, femei a caror personalitate puternica schimba cursul istoriei si al caror mesager este Sufiya Zinobia, purtatoarea sentimentelor refulate ale tuturor si transformind, sub aceasta povara, rusinea care paralizeaza in violenta care ucide.

"Daca Salman Rushdie ar fi un personaj din propriile sale romane, notorietatea pe care i-a adus-o celebra condamnare la moarte ar fi fost inscrisa in destinul lui inca din clipa nasterii. De fapt, intreaga sa viata poate fi inteleasa ca o alegorie a ciocnirii inevitabile dintre cosmopolitism si izolare, liberalism si fundamentalism, civilizatia moderna (cu laicizarea, scepticismul si relativismul ei) si fortele obscure ale unui Ev Mediu renascut. Cele mai cunoscute romane ale sale trateaza tocmai despre acest conflict, pe fundalul unei Indii in plin proces de dezintegrare, iar decorul lor este un paradis devastat." ( Village Voice )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Rusinea
Cartea Rusinea in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Rusinea - Salman Rushdie" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
De veghe in lanul de secara - J. D. Salinger Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
J. D. Salinger
14,16 lei
Hokusai - C.J. Holmes Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
C.J. Holmes
31,50 lei
Apostolul - Sholem Asch Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Sholem Asch
33,25 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala