Insomnia

Insomnia - Deepak Chopra
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roInsomnia
Comanda acum "Insomnia - Deepak Chopra" de pe libraria ishop la pretul de 15,20 lei
Descriere carte:
Pe la mijlocul anilor '80, Deepak Chopra a inceput sa utilizeze in scop terapeutic o metoda de vindecare proprie, bazata atit pe cunostintele sale de medic endocrinolog, cit si pe cele ale traditiei medicale Ayurveda. A creat astfel o noua paradigma de explorare a procesului de vindecare, principiul cuantic minte/corp, influentind cercurile inalte ale medicinii traditionale si ajutind publicul sa inteleaga beneficiile medicinii holistice. In 1999, revista Time l-a numit "poetul-profet al medicinii alternative" si l-a inclus pe lista celor 100 de personalitati ale secolului XX. A scris 25 de carti, traduse in 35 de limbi, si astazi este cel mai cunoscut sustinator si promotor al inovatoarei combinatii dintre medicina occidentala si cea orientala.

Insomnia este volumul cu care initiem colectia Sa fii sanatos si prima carte in care veti face cunostinta cu conceptul propus de Deepak Chopra. Pasii propusi de autor pentru obtinerea unui somn sanatos: descoperirea tipului corporal, armonizarea cu ritmurile naturii, tehnicile pentru linistirea simturilor, exercitiile de echilibrare a sistemului fiziologic etc. sint pasi catre transformarea dvs., caci citind aceasta carte nu puteti ramine cum ati fost. Pregatiti-va pentru urmatoarele aparitii!

Deepak Chopra a scris 25 de carti, traduse in 35 de limbi. Este de asemenea autorul a mai mult de 100 de casete video si audio; printre acestea se numara cinci programe foarte bine primite de publicul de televiziune. In 1999, dr. Deepak Chopra a fost selectat de revista Time in topul celor "100 de modele si eroi ai secolului", fiind descris drept "poetul-profet al medicinii alternative". Este presedinte si fondator al The Chopra Center for Well Being, din La Jolla, California. In ultimul deceniu, Deepak Chopra a fost in primele rinduri ale curentului medicinii holistice. Din anii '80, Chopra a imbinat cu succes profesionalismul lui impecabil ca endocrinolog cu explorarea medicinii mintii si a trupului. A influentat in mod fundamental multe dintre cercurile medicale traditionale si a adus in atentia publicului larg beneficiile enorme ale medicinii holistice. Chopra nu a intors spatele formarii lui de baza ca medic, ci si-a extins practica reunind intelepciunea antica orientala cu stiinta moderna. In 1984, a ajutat la introducerea medicinii ayurvedice in Statele Unite si a infiintat Centrul ayurvedic de sanatate pentru controlul stresului si medicina comportamentala in Lancaster, Massachusetts. De asemenea, a fost presedintele fondator al American Association of Ayurvedic Medicine. De-a lungul timpului, el s-a impus ca unul dintre cei mai importanti promotori ai combinarii ajutorului medical oriental cu cel occidental. Astazi, Chopra tine conferinte in toata lumea, facind prezentari in cadrul unor organizatii si corporatii importante, precum World Health Organization din Geneva, Natiunile Unite sau London's Royal Society of Medicine, ca si la o serie de importante institutii medicale americane. Chopra crede ca sanatatea este o chestiune de alegere si ne ajuta sa intelegem abordarea sa printr-o serie de carti care trateaza din punctul de vedere al medicinii ayurvedice mai multe arii de interes medical, cum ar fi: digestia, somnul, dependenta sau greutatea. (Aceste carti vor aparea in seria de fata, Sa fii sanatos .) In medicina ayurvedica, vindecarea se produce atunci cind fortele trupului si ale mintii sint in echilibru, iar restaurarea echilibrului incepe prin cunoasterea tipului corporal al pacientului, care poate fi trei feluri: Vata - asociat cu o natura entuziasta, cu o minte nelinistita si cu insomnii ocazionale; Pitta - care are drept caracteristici spiritul ordonat, tendinta de a te infuria repede si un intelect ager; Kapha - care prezinta o dispozitie calma, robustete si tendinte de ingrasare. Diferitele tipuri de dieta, exercitiile, plantele si alte tratamente le sint prescrise pacientilor in functie de tipul lor corporal, urmarindu-se echilibrarea doshelor. Chopra afirma ca prima intrebare pe care si-o pune un medic ce practica medicina ayurvedica nu este "Ce boala are pacientul meu", ci "Cine este pacientul meu?"


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Insomnia
Cartea Insomnia in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Insomnia - Deepak Chopra" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Tratat de ultrasonografie clinica. Volumul I - Radu I. Badea, Sorin M. Dudea, Petru A. Mircea, Mircea Stamate Urmatoarea carte recomandata din categoria Medicina / Sanatate
Radu I. Badea, Sorin M. Dudea, Petru ...
186,39 lei
Lipoxine, hepoxiline, izoprostani - Mihai Nechifor Urmatoarea carte recomandata din categoria Medicina / Sanatate
Mihai Nechifor
0,00 lei
Semiologie medicala - Ion I. Bruckner Urmatoarea carte recomandata din categoria Medicina / Sanatate
Ion I. Bruckner
41,42 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Medicina / SanatateCarti recomandate din categoria Medicina / Sanatate