Ingerii cazuti

Ingerii cazuti - Cristian Sandache
Pret: 33,16 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIngerii cazuti
 • Autor: Cristian Sandache
 • Editura: Corint
 • Colectia:
 • Categoria: Istorie
 • ISBN: 973-135-556-6
 • An aparitie: 2010
 • Numar de pagini: 272
 • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Ingerii cazuti - Cristian Sandache" de pe libraria ishop la pretul de 33,16 lei
Descriere carte:
A scrie despre extrema dreapta presupune un risc doar daca dorim sa politizam o asemenea tema ori s-o subordonam diferitelor prejudecati sau clisee de gandire. Istoricul nu trebuie sa aiba alt aliat decat Adevarul, recursul la sursele de maxima credibilitate constituind unica atitudine demna de un slujitor al muzei Clio. Rationamentele de tip maniheist vor trebui sa dispara, pornindu-se de la analiza faptelor si a contextului in care s-au derulat acestea. Nu putem face, totodata, abstractie de psihologia personajelor. Ar fi ideal daca ne-am putea transpune in mintea acestora, intelegandu-le motivatiile actiunilor pe care le-au initiat.

  "Icoana Arhanghelului Mihail, de care Codreanu fusese coplesit in perioada detentiei de la Vacaresti , reaparea ca simbol tutelar al grupului celor nemultumiti de realitatile romanesti, nutrind nostalgii dupa vremuri voievodale si preluand temele mistice si antisemite in atitudinile lor publice. Nu intamplator fusese aleasa aceasta figura severa, care, cu spada sa de foc, purta lupte grele cu fortele demonice. In scrierile apocrife se pomenea chiar despre faptul ca Arhanghelul Mihail fusese singurul care reusise sa-l impinga in haul cel vesnic pe Lucifer, ingerul renegat care incercase sa-l detroneze pe Dumnezeu. (...) Cu imaginatia sa bogata, strabatuta de viziuni halucinante, luminoase ori eroice, Codreanu a simtit imediat ca un asemenea chip era bine-venit in geneza grupului pe care il pregatea. Ce fel de grupare insa, nu putea probabil raspunde cu exactitate nici el."   Cristian Sandache este conferentiar la Facultatea de Drept a Universitatii "Mihail Kogalniceanu" din Iasi . Doctor in istorie (2001). A publicat 10 volume de specialitate, precum si 87 de studii, articole si recenzii in "Xenopoliana", "Europa XXI", "Dosa rele istoriei", "Studia et Acta Historiae Iudaeorum Romaniae", "Timpul", "Dacia literara", "Drepturile omului", "Arhivele Securitatii" etc.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ingerii cazuti
Cartea Ingerii cazuti in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ingerii cazuti - Cristian Sandache" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Vin americanii ! - Ion Coja Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Ion Coja
21,85 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie