Stasi si Securitatea

Stasi si Securitatea - Olaru Stejarel
Pret: 28,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roStasi si Securitatea
  • Autor: Olaru Stejarel
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Istorie
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 973-50-1135-2
  • An aparitie: 2005
  • Numar de pagini: 440
  • Format carte: 13*20 cm
Comanda acum "Stasi si Securitatea - Olaru Stejarel" de pe libraria ishop la pretul de 28,80 lei
Descriere carte:
Intr-una dintre cladirile berlineze ale Stasi, cea in care s-a aflat si biroul lui Erich Mielke, ministrul Securitatii Statului, in ianuarie 1990, in timpul ocuparii sediului de catre manifestanti, se putea citi pe un perete: ' Stasi = Gestapo = K.G.B. = Securitatea!' Dar Securitatea devenise atat de rau famata, incat nici macar Stasi nu mai dorea sa fie identificat drept unul dintre fostii ei colaboratori. Autorii acestei carti abordeaza mai multe aspecte ale colaborarii dintre Securitate si Stasi, de la operatiunile comune desfasurate in Romania sau Germania de Est pana la cooperarea la nivel tehnic. Dar, dupa un debut 'reusit', sub umbrela K.G.B., in perioada anilor '50, cand majoritatea operatiunilor comune au vizat anihilarea sau rapirea romanilor aflati ?n exil, care criticau in mod activ regimul comunist de la Bucuresti, sfarsitul anilor '60 a adus insa o schimbare de atitudine din partea Securitatii si, implicit, o reactie de ostilitate din partea colegilor est-germani.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Stasi si Securitatea
Cartea Stasi si Securitatea in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Stasi si Securitatea - Olaru Stejarel" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Distrugerea elitei militare sub regimul ocupatiei sovietice in Romania vol. II 1947-1964 - Florica Dobre, Alesanru Dutu Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Florica Dobre, Alesanru Dutu
8,84 lei
Istoria Austriei. Vol. I - Erich Zollner Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Erich Zollner
8,28 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie