Fantoma lui Gheorghiu-Dej

Fantoma lui Gheorghiu-Dej - Vladimir Tismaneanu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFantoma lui Gheorghiu-Dej
Comanda acum "Fantoma lui Gheorghiu-Dej - Vladimir Tismaneanu" de pe libraria ishop la pretul de 35,10 lei
Descriere carte:
"Socand prin noutatea si prospetimea cu care investigheza un spatiu al gandirii ce-i fusese sistematic interzis intelectualului roman, analizele lui Vladimir Tismaneanu sunt exceptionale studii de filozofie politica. Fantoma lui Gheorghiu-Dej este un posibil nucleu al unei intreprinderi mult mai vaste. Dar descoperim in ea, intr-o veritabila mise-en-abime, liniile de forta ale unui discurs care incearca sa coboare la radacina lucrurilor. Complicitatile vinovate, spaimele comune si complexele de inferioritate, impartasite de catre majoritatea membrilor elitei politice romanesti postbelice, isi gasesc explicatiile in abile coborari in adancimile, adeseori insondabile, ale unor spirite confiscate de magia neagra a comunismului. Volumul de fata poate fi citit si ca un tratat de demonologie politica."
Mircea Mihaies

"Cartea lui Vladimir Tismaneanu discerne particularitatile culturii politice a comunismului romanesc, tipul specific de autocratie, si surprinde foarte bine mentalitatea liderilor comunisti romani din perioada interbelica pana in 1989, cu prelungirile postdecembriste. Inspirat mai ales de contributiile lui Robert C. Tucker, professor emeritus la Universitatea Princeton, de care se simte extrem de apropiat, Vladimir Tismaneanu, prin Fantoma lui Gheorghiu-Dej, a reusit in primul rand sa alcatuiasca un adevarat manual despre cultura politica a comunismului romanesc, cu multe lectii care au la baza lectura prin biografie. In al doilea rand, cartea sa este atat un inventar al patologiilor politice specifice regimului comunist de la Bucuresti, privit din perspectiva comparativa, cat si o portretizare verosimila a doi dictatori (Gheorghe Gheorghiu-Dej si Nicolae Ceausescu)."
Cristian Vasile

Grafica: Andrei Gamart
Editor: Catalin Strat


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Fantoma lui Gheorghiu-Dej
Cartea Fantoma lui Gheorghiu-Dej in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Fantoma lui Gheorghiu-Dej - Vladimir Tismaneanu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Totul despre Pompei - Joanna Berry Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Joanna Berry
94,99 lei
Secretele Faraonilor - Erdogan Ercivan Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Erdogan Ercivan
27,36 lei
Popasuri la vetrele istoriei romanesti - Almas Dumitru Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Almas Dumitru
12,35 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie