Imparatul tuturor bolilor

Imparatul tuturor bolilor - Siddhartha Mukherjee
Pret: 47,40 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roImparatul tuturor bolilor
Comanda acum "Imparatul tuturor bolilor - Siddhartha Mukherjee" de pe libraria ishop la pretul de 47,40 lei
Descriere carte:
Imparatul tuturor bolilor este o biografie a cancerului - exceptionala si profund umana - de la primele sale atestari documentare cu mii de ani in urma pana la bataliile eroice ale secolului XX, menite sa-l trateze, sa-l stapaneasca si sa-l cucereasca printr-o noua si deplina intelegere a esentei sale. Medic, cercetator si scriitor multiplu premiat, Siddhartha Mukherjee studiaza cancerul cu precizia specialistului in biologie celulara, prin perspectiva istoricului si cu pasiunea biografului. Rezultatul este o cronica elocventa si uimitor de lucida a unei maladii care face victime de mai bine de 5 000 de ani.

Povestea cancerului este povestea inteligentei omului, a curajului, optimismului si a perseverentei sale, dupa cum este si cea a orgoliului, a paternalismului si a ipotezelor gresite. Mukherjee relateaza secole de descoperiri, obstacole, victorii si decese vazute prin ochii medicilor dinaintea lui, care au luptat cu un adversar infinit mai ingenios decat ei si pe care, cu trei decenii in urma, credeau ca l-au infrant printr-un razboi total. Cartea se citeste ca un thriller in care personajul principal este cancerul.

Incepand cu regina persana Atossa, al carei sclav grec i-a taiat sanul canceros, pana in secolul al XIX-lea, bolnavii care au fost supusi unor procedee de radio- sau chimioterapie primitive, pana la pacienta cu leucemie a lui Mukherjee, Carla, Imparatul tuturor bolilor vorbeste despre oameni care au acceptat regimuri draconice pentru a supravietui si pentru a ne face pe noi sa intelegem secretele acestei maladii clasice.

Emotionanta, stimulanta si surprinzatoare, Imparatul tuturor bolilor ofera o privire fascinanta asupra tratamentelor viitoare ale cancerului. Este o carte lamuritoare, care aduce speranta celor care se straduiesc sa dezbrace cancerul de haina lui de mister.

Siddhartha Mukherjee este specialist in oncologie medicala si cercetator. Este profesor la Universitatea Columbia si face parte din personalul Centrului medical al Universitatii Columbia. A studiat si absolvit medicina la Universitatea Stanford, la Universitatea Oxford si la Facultatea de Medicina de la Harvard.

Pentru Imparatul tuturor bolilor, Siddhartha Mukherjee a castigat in acest an premiul Pulitzer.  

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Imparatul tuturor bolilor
Cartea Imparatul tuturor bolilor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Imparatul tuturor bolilor - Siddhartha Mukherjee" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cand memoria nu te mai ajuta - Dr. Robert Laforce Jr. Urmatoarea carte recomandata din categoria Medicina umana
Dr. Robert Laforce Jr.
27,08 lei
Masajul Terapeutic - Wu O. Tioshi Urmatoarea carte recomandata din categoria Medicina umana
Wu O. Tioshi
13,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Medicina umanaCarti recomandate din categoria Medicina umana