Era suparaciosilor

Era suparaciosilor - Toader Paleologu
Pret: 19,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roEra suparaciosilor
Comanda acum "Era suparaciosilor - Toader Paleologu" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
?Ce zicea Farfuridi? ?Si eu sunt advocat, dar nu sunt confrate cu dumneata!? Cam asa-mi vine si mie sa spun: ?Si eu sunt jurnalist, dar nu dau cu parul!? Cu alte cuvinte, tin sa ma delimitez cat pot de un anumit ton violent din presa romaneasca. Ar fi insa gresit sa atribuim doar presei o atare brutalitate. Presa nu este decat mediumul prin care se propaga o violenta ubicua si invaluitoare, ce a contaminat intreg spatiul public. Mai grav, au ajuns sa fie desconsiderate conditiile indispensabile ale convietuirii cu cei de alta opinie. Politetea e vazuta ca slugarnicie, ironia, ca ambiguitate morala si moderatia, ca lipsa de vlaga. De fapt, lucrurile stau exact invers. E nevoie de o disciplina etica foarte stricta si de o igiena intelectuala extrem de riguroasa pentru a nu ceda sirenelor violentei verbale. Politetea, ironia si moderatia te condamna la o pozitie minoritara in lumea mediatica romaneasca.?

?Renasterea ne-a fericit in schimb cu o alta reprezentare emblematica a mestesugului diplomatic: tabloul din 1533 al lui Hans Holbein aratandu-i pe Jean de Dinteville si pe Georges de Selve, trimisi de Fran?ois I-er la Londra pentru o delicata negociere. Despre aceasta tulburatoare capodopera s-au scris rafturi intregi de carti si cred ca voi iesi la pensie din MAE inainte de a fi deslusit toate misterele unei picturi eminamente ezoterice. Intentia autorului a fost de a aduna pe cele doua rafturi ale mobilei din centrul imaginii simboluri ale tuturor stiintelor si artelor omenesti. Pe cel inferior se afla un glob pamantesc, iar pe cel superior, sferele ceresti in versiunea modelului ptolemeic (daca nu cumva e vorba de astrologie si, prin urmare, de superioritatea stiintelor oculte, o idee deloc straina Renasterii). Cu alte cuvinte, cunoasterea enciclopedica se afla in centrul activitatii diplomatice.?

Eseist, diplomat si om politic roman, Toader Paleologu a candidat, din partea Partidului Democrat-Liberal, pentru colegiul 9 Bucuresti la alegerile legislative din noiembrie 2008 si a castigat mandatul de deputat. Din anul 2005 pana in 2008 a fost ambasador extraordinar si plenipotentiar in Regatul Danemarcei si Republica Islanda (2005-2008).

In perioada 1999-2005 a fost lector la Boston College si visiting professor la Deep Springs College, iar in 2003 a devenit profesor si director al Universitatii de Vara, European College of Liberal Arts, Berlin. De asemenea, in perioada 2001-2002 a fost post-doctoral fellow la Universitatea Notre-Dame (2001-2002) si post-doctoral fellow la Universitatea Harvard (2002-2003).

Intre anii 1992 si 1998 a urmat cursurile universitare si masterale de filosofie ale Universitatii Paris I Sorbona. Din 2001 este doctor in studii politice al Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Paris, si al Ludwig-Maximilians-Universit?t, M?nchen.

In 2004 a publicat volumul Sous l??il du Grand Inquisiteur: Carl Schmitt et l?heritage de la theologie politique , la editura pariziana Cerf, iar in 2005 a publicat volumul De la Karl Marx la stenograme: Cronica anului politic 2004 , la Curtea Veche Publishing, Bucuresti.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Era suparaciosilor
Cartea Era suparaciosilor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Era suparaciosilor - Toader Paleologu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
A saptea scrisoare - Mihai I. Spariosu Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Mihai I. Spariosu
35,10 lei
Ce este filosofia antica? - Pierre Hadot Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Pierre Hadot
3,79 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie