Darwin si dupa Darwin

Darwin si dupa Darwin - Mircea Flonta
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDarwin si dupa Darwin
  • Autor: Mircea Flonta
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Academica
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 978-973-50-2812-1
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 320
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Darwin si dupa Darwin - Mircea Flonta" de pe libraria ishop la pretul de 28,80 lei
Descriere carte:
Bine cunoscut pentru studiile sale de epistemologie, ca si pentru cele dedicate unor importanti filozofi (precum Immanuel Kant sau Ludwig Wittgenstein), profesorul Mircea Flonta se apleaca in volumul de fata asupra semnificatiilor pe ... care evolutionismul le are pentru filozofia stiintei si pentru conceptia noastra despre lumea vie in general si despre cea a omului in special. Opera stiintifica a lui Charles Darwin a avut parte de un destin framantat nu doar imediat dupa aparitie: ideile revolutionare ale intemeietorului teoriei evolutioniste continua sa starneasca polemici, deopotriva in randul savantilor si in randul filozofilor sau teologilor, pana in zilele noastre. Si asta fiindca, spre deosebire de alte idei revolutionare din stiintele naturii, ideea evolutiei speciilor prin selectie naturala a avut un puternic impact atat asupra cunoasterii stiintifice, propunand o noua paradigma a cercetarii naturii, cat si asupra valorilor noastre fundamentale, pe care le pot pune sub semnul intrebarii.

"Astazi nu vor putea fi discutate cu un deplin simt al responsabilitatii intelectuale teme atat de centrale precum ce anume este propriu si specific omului, care este locul mintii in universul omului, cat de departe se intind puterile cunoasterii omenesti, care sunt fundamentele moralitatii, daca vom face abstractie de stiinta darwiniana." ( Mircea FLONTA )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Darwin si dupa Darwin
Cartea Darwin si dupa Darwin in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Darwin si dupa Darwin - Mircea Flonta" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Critica metafizicii la Kant si Heidegger - Magdalena Marculescu-Cojocea Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Magdalena Marculescu-Cojocea
0,00 lei
Critica ratiunii cinice (vol. II) - Peter Sloterdijk Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Peter Sloterdijk
18,81 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie