Dictionar de expresii, locutiuni si sintagme...

Dictionar de expresii, locutiuni si sintagme...  - Catalina Maranduc
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDictionar de expresii, locutiuni si sintagme...
Comanda acum "Dictionar de expresii, locutiuni si sintagme...  - Catalina Maranduc" de pe libraria ishop la pretul de 61,66 lei
Descriere carte:
DICTIONAR DE EXPRESII, LOCUTIUNI SI SINTAGME ALE LIMBII ROMANE

Frazeologia a fost dintotdeauna o piatra de incercare pentru lexicografi: foarte importante in comunicare, multiplicand posibilitatile de expresie ale unei limbi, imbinarile stabile de cuvinte sunt mai greu de identificat si de fixat in structura rigida a dictionarului. Alcatuind Dictionarul de expresii, locutiuni si sintagme ale limbii romane , Catalina Maranduc a pornit de la necesitatea de a delimita cat mai clar categoriile vizate, evitand supra punerile si definitiile vagi.

Dictionarul e alcatuit cu rigoare si consecventa, informatia necesara fiind dispusa cu abilitate, intr-un mod care nu ingreuneaza consultarea; cititorul va gasi in fiecare familie frazeologica accentul si statutul morfologic al cuvantului-titlu, etichetele functionale ale unitatilor inregistrate ( expresie , locutiune , sintagma ), indicatii de registru (popular, fa miliar, argotic etc.), informatii asupra caracterului invechit sau actual, asupra frecventei, asupra constructiilor sintactice (complementele verbului), informatii esentiale asupra relatiilor semantice (sinonimie, antonimie).

Impresioneaza in aceasta lucrare cantitatea uriasa de material: pus la dispozitia cititorului curios (dornic sa-si lamureasca sensul unei expresii), a traducatorului (adesea dezarmat in fata sintagmelor si a expresiilor necuprinse in dictionare) si a specialistului interesat de dinamica lexicului romanesc.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dictionar de expresii, locutiuni si sintagme...
Cartea Dictionar de expresii, locutiuni si sintagme...  in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dictionar de expresii, locutiuni si sintagme... - Catalina Maranduc" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dictionar de Antonime - Prof. Doinita Mirea Urmatoarea carte recomandata din categoria Dictionare ale limbii romane
Prof. Doinita Mirea
6,65 lei
Dictionar de omonime - Diana Marin Urmatoarea carte recomandata din categoria Dictionare ale limbii romane
Diana Marin
6,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Dictionare ale limbii romaneCarti recomandate din categoria Dictionare ale limbii romane