Curs de drept notarial

Curs de drept  notarial - Ioan Popa
Pret: 40,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCurs de drept  notarial
Comanda acum "Curs de drept  notarial - Ioan Popa" de pe libraria ishop la pretul de 40,00 lei
Descriere carte:
Lucrarea colegului notar dr. Ioan Popa intitulata "Curs de drept notarial" reprezinta o notabila incercare a autorului de a trece in revista multitudinea problemelor legate de activitatea notariala.

In lucrare se remarca efortul practicianului in domeniul notarial, de a imbina problemele teoretice cu cele rezultate din activitatea cotidiana.

O prima problema incitanta, supusa atentiei cititorilor este daca exista o disciplina a dreptului notarial. In sustinerea unui raspuns afirmativ sunt invocate toate cercetarile intreprinse in acest domeniu.

Partea cea mai substantiala a lucrarii se refera la actele notariale si la procedura de indeplinire a acestora.

Autorul trece in revista toate procedurile notariale, dar pune accentul pe acelea care se bucura de pondere si importanta in aceasta activitate: autentificarea actelor si procedura succesorala.

In incheiere, autorul se refera la formele de control care se exercita asupra activitatii notariale insistand asupra rolului pe care il au Camerele si Uniunea in exercitarea controlului profesional administrativ.

Arhiva si evidenta financiar-contabila a biroului notarial incheie problematica tratata.

Toate aceste abordari recomanda lucrarea ca un reper in domeniul activitatii notariale, o carte complexa si utila care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca niciunui practician din domeniul dreptului. In egala masura "Cursul de Drept notarial" vine in ajutorul tinerilor notari, cunoscatori mai ales a abordarii teoretice a problemelor, pe care ii conecteaza la practica notariala.

Notar public Dumitru Viorel Manescu Presedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Curs de drept  notarial
Cartea Curs de drept  notarial in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Curs de drept notarial - Ioan Popa" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Manualul grefierului din cadrul parchetelor - Maria Solomon, Anca Calin Urmatoarea carte recomandata din categoria Profesii juridice
Maria Solomon, Anca Calin
30,00 lei
Teste grila pentru admiterea in magistratura, avocatura si notariat - Veronica Stoica, Laurentiu Dragu, Cornel Falcusan Urmatoarea carte recomandata din categoria Profesii juridice
Veronica Stoica, Laurentiu Dragu, Cor...
29,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Profesii juridiceCarti recomandate din categoria Profesii juridice