Organizarea profesiilor juridice liberale

Organizarea profesiilor juridice liberale - Sebastian Spinei
Pret: 25,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOrganizarea profesiilor juridice liberale
Comanda acum "Organizarea profesiilor juridice liberale - Sebastian Spinei" de pe libraria ishop la pretul de 25,00 lei
Descriere carte:
Cursul este destinat studentilor din primul an de studii juridice universitare de licenta si propune prezentarea sistematica si accesibila a functiunilor profesiunilor juridice liberale, a modului in care acestea se integreaza in sistemul dreptului judiciar si in cel al profesiilor juridice, a principiilor si normelor care le reglementeaza organizarea si actiunea.

Intr-un sens larg, toate profesiile care indeplinesc misiunea de a contribui la infaptuirea justitiei, care se afla, cum s-a spus, "in siajul" justitiei, respectiv atat functionarii judiciari cat si profesiile juridice independente, sunt cuprinse in sfera notiunii de auxiliari ai justitiei.

Insa deoarece termenul de "auxiliar" sugereaza un statut de subordonare care nu se regaseste in realitate in relatia dintre instante si profesiunile liberale, preferam sa ne raliem curentului doctrinar care le califica pe acestea din urma ca parteneri ai justitiei.

Profesiile juridice liberale exercita functiuni importante, conexe activitatii judiciare (sau independente de aceasta) - acordarea de consultanta si asistenta juridica precontencioasa ori extrajudiciara, reprezentarea ori asistarea partilor in fata instantelor si a altor autoritati, redactarea si autentificarea de acte juridice, indeplinirea unor acte de procedura jurisdictionala, executarea silita a hotararilor judecatoresti etc.

Sunt analizate in paginile cursului profesiile de avocat, executor judecatoresc si notar public. De asemenea, cursul contine si o parte introductiva care contine succinte referiri la sistemul judiciar propriu-zis si o serie de elementare clarificari terminologice.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Organizarea profesiilor juridice liberale
Cartea Organizarea profesiilor juridice liberale in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Organizarea profesiilor juridice liberale - Sebastian Spinei" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Statutul profesiilor liberale - Gheorghe Moroianu Urmatoarea carte recomandata din categoria Profesii juridice
Gheorghe Moroianu
55,00 lei
Practica avocatiala - cereri, aparari, cai de atac - Marinela Cioroaba 
							,													 Andrei E. Savescu 
							,													 Andrei Brujan 
							,													 Alina Roata Urmatoarea carte recomandata din categoria Profesii juridice
Marinela Cioroaba , ...
25,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Profesii juridiceCarti recomandate din categoria Profesii juridice