Manualul grefierului din cadrul parchetelor

Manualul grefierului din cadrul parchetelor - Maria Solomon, Anca Calin
Pret: 30,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roManualul grefierului din cadrul parchetelor
Comanda acum "Manualul grefierului din cadrul parchetelor - Maria Solomon, Anca Calin" de pe libraria ishop la pretul de 30,00 lei
Descriere carte:
Intemeiat pe studiul unei bibliografii substantiale, precum si pe experienta profesionala semnificativa a autoarelor, volumul se adreseaza in egala masura cursantilor Scolii Nationale de Grefieri ca suport de studiu, dar si grefierilor practicieni, reprezentand un ghid util in desfasurarea activitatii de grefa in cadrul Ministerului Public.

Pregatirea profesionala a personalului auxiliar de specialitate din cadrul Ministerului Public si formarea unei culturi profesionale a grefierilor presupune conturarea clara a standardelor activitatii, valori­fi­carea experientei profesionale pozitive in lucrari de specialitate accesibile acestei categorii de personal.

Intreprinderea curajoasa a autoarelor (formatoare la Scoala Nationala de Grefieri, respectiv manager economic), de a realiza un prim manual al grefierului din cadrul parchetelor vine in intampinarea acestui deziderat. Lucrarea este structurata in 6 capitole care analizeaza cuprinzator principalele domenii ale activitatii personalului auxiliar de specialitate: notiuni introductive, desfasurarea activitatii de grefa, statistica judiciara, arhivarea lucrarilor, activitatea de management a grefierului sef si deontologia persona­lului auxiliar de specialitate.

Impulsul care a condus la realizarea lucrarii il reprezinta cresterea exigentelor fata de nivelul standardelor pregatirii profesionale a personalului auxiliar de specialitate, in conditiile integrarii in spatiul judiciar european si ale unei problematici profesionale tot mai complexe.

Pentru mai buna intelegere a problematicii de specialitate, principalele atributii ale grefierului sunt ilustrate cu acte procedurale din cazuistica organelor judiciare, precum si cu exemple privind modalitatea de inregistrare a lucrarilor, datelor statistice etc.

Intemeiat pe studiul unei bibliografii substantiale, precum si pe experienta profesionala semnificativa a autoarelor, volumul se adreseaza in egala masura cursantilor Scolii Nationale de Grefieri ca suport de studiu, dar si grefierilor practicieni, reprezentand un ghid util in desfasurarea activitatii de grefa in cadrul Ministerului Public.

Conf. univ. dr. Augustin Lazar

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Manualul grefierului din cadrul parchetelor
Cartea Manualul grefierului din cadrul parchetelor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Manualul grefierului din cadrul parchetelor - Maria Solomon, Anca Calin" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Practica avocatiala - cereri, aparari, cai de atac - Marinela Cioroaba 
							,													 Andrei E. Savescu 
							,													 Andrei Brujan 
							,													 Alina Roata Urmatoarea carte recomandata din categoria Profesii juridice
Marinela Cioroaba , ...
25,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Profesii juridiceCarti recomandate din categoria Profesii juridice