Confesiunile unei masti

Confesiunile unei masti - Yukio Mishima
Pret: 20,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roConfesiunile unei masti
Comanda acum "Confesiunile unei masti - Yukio Mishima" de pe libraria ishop la pretul de 20,70 lei
Descriere carte:
Prin Confesiunile unei masti (1949), publicul japonez descopera resursele literare ale romanului scris la persoana intai, iar europenii descopera un mare scriitor japonez. Mishima se exprima marturisind. Tabloul care-l reprezinta pe Sfantul Sebastian strapuns de sageti il urmareste pe adolescentul Kochan, alter ego al autorului, ca un ideal de frumusete in suferinta. Anomalia din viata lui e ca nu regaseste idealul de frumusete in trupul femeii, ci in cel al barbatului si, in cele din urma, intr-un narcisim care il sperie. Iesirea din criza pare sa fie frumoasa Sonoko, pe care vrea s-o iubeasca pentru a-si dovedi normalitatea, dar nu e in stare.

Nici razboiul nu-i da lui Kochan sansa sa devina ceea ce-ar vrea: declara ca sufera de pneumonie si evita sa devina martir, precum Sfantul Sebastian. Mishima pare sa se intrebe daca, in spatele mastii sale, exista intr-adevar un sine. In fond, masca este el insusi. Identitatea lui e paradoxala: homosexualitatea nu e decit o heterosexualitate inversata, narcisismul e semnul urii de sine, dorinta de moarte e teama de sfarsit. "Sunt un complicat paradox inutil", scrie Mishima. "Acest roman este dovada psihologica a faptului."

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Confesiunile unei masti
Cartea Confesiunile unei masti in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Confesiunile unei masti - Yukio Mishima" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Walkiriile - Paulo Coelho Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Paulo Coelho
28,80 lei
Ce hacuiala! - Jonathan Coe Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jonathan Coe
36,05 lei
Complexul lui Portnoy - Philip Roth Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Philip Roth
23,27 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala