Opere

Opere - Arthur Rimbaud
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOpere
Comanda acum "Opere - Arthur Rimbaud" de pe libraria ishop la pretul de 14,06 lei
Descriere carte:
Traducere de Mihail Nemes. Prefata de Livius Ciocarlie. Editia de fata cuprinde textul aproape integral al operei lui Arthur Rimbaud, intr-o traducere de exceptie semnata de Mihail Nemes. „Un anotimp in Infern”, „Sonetele”, „Iluminarile”, precum si textele, mai putin cunoscute, din „Album Zutique” apar acum intr-o formula noua, care va deveni, probabil, un punct de referinta in istoria traducerii operei sale. Poezia lui Arthur Rimbaud, asa cum el insusi afirma, trebuie inteleasa „literal si in toate sensurile“. Faimoasa declaratie „Je est un autre“, care, dupa Benveniste, este expresia tipica a alienarii, a eului deposedat de identitatea sa constructiva, constituie actul de nastere al poeziei moderne: poetul, asa cum vor sustine si suprarealistii, citeva decenii mai tirziu, nu mai este creatorul, ci produsul operei sale, iar identitatea subiectului este anulata. Parodia si inversunarea devastatoare impotriva tuturor institutiilor (religie, putere, ordine sociala) se conjuga cu aneantizarea subiectului creator care imbraca tot felul de forme, transgresind diferentele sexuale (barbat/femeie), biografice (adult/copil), istorice (Evul Mediu/epoca moderna), generice (animal/uman). Acestea, ca si recursul la fantastic si supranatural, nu au decit un singur sens la Rimbaud: refuzul de a da de inteles ca lumea textuala este adevarata. Poet modern prin excelenta, adolescentul teribil al literelor franceze a modificat in profunzime insasi conceptia de poezie.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Opere
Cartea Opere in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Opere - Arthur Rimbaud" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Acolo unde tigrii sunt la ei acasa - Jean-Marie Blas de Robles Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jean-Marie Blas de Robles
56,05 lei
Zidul - Jean-Paul Sartre Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jean-Paul Sartre
0,00 lei
Sub ghetar - Halldor Laxness Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Halldor Laxness
13,98 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala