Casa teslarului

Casa teslarului - Ioan Pintea
Pret: 28,02 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCasa teslarului
Comanda acum "Casa teslarului - Ioan Pintea" de pe libraria ishop la pretul de 28,02 lei
Descriere carte:
Volumul Casa teslarului pastreaza cu sfintenie dreapta masura intre celest si terestru, dind, nu de putine ori, senzatia alunecarii in mundan sau pe cea a Inaltarii la ceruri. Nu e un echilibru usor de pastrat, asa ca, exact aici, in punctul de alunecare, se naste adevarata poezie.

?Aceasta as vrea sa pot enunta, impartasi: senzatia, fidela de-a lungul citirii poeziilor lui Ioan Pintea, a indisolubilei dedublari: cvasi-existentialista anxietate si perfect clara neagitatie contemplativa a izbavitului . Tonul e dur, o singura data nu am gasit in cuprinsul textului amprenta nefasta a unei dulcegarii . Poetul e stiutor si nu se caineaza, nu se autocompatimeste, e slobod, e sanatos?" (N. Steinhardt)

? Descopar in volumul Casa teslarului un poet eliberat de vechile crispari si bovarisme stilistice, pe cit de firesc instalat in maturitate, pe atit de copilarit (in sensul arghezian - si, in ultima instanta, cristic - al cuvintului), la care pina si stingaciile dau bine, avind ceva de icoana pe sticla. Pintea isi asuma, cu o smerenie vivace si ghidusa, fatetele umanitatii proprii, ?toate ale sale", raminind in acelasi timp - si numai astfel! - intr-un dialog neconventional cu Dumnezeu. Poezia sa, de o colocvialitate in care se ratacesc ecouri de amvon, reuseste performanta de a fi totodata transparenta si ermetica, simpla, delicata, fragila, preaomeneasca, dar si fastuos bizantina si ortodoxa, departe insa de ipocrizia nesuferita a falselor evlavii. In vremuri sarace si intr-un context poetic uniformizat de citeva trenduri si ticuri, parca imi era dor de o poezie precum cea a lui Ioan Pintea." (Ovidiu Nimigean)

?Ioan Pintea mi-a aparut numaidecit ca intrupare a stravechiului enthousiasmos, care-l tulbura pina la extaz pe Ioan Alexandru in urma cu aproape patru decenii. De-am avea macar douazeci, daca nu o suta, de astfel de preoti (asa cum dorea Noica tinerii ?mincatori de foc" prin care sa facem cultura de performanta), cu totul altfel ar arata dialogul intelectualilor laici cu Biserica Ortodoxa... (Dan C. Mihailescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Casa teslarului
Cartea Casa teslarului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Casa teslarului - Ioan Pintea" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Psalmi - Stefan Augustin Doinas Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Stefan Augustin Doinas
4,28 lei
Poezii eminescu - Mihai Eminescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Mihai Eminescu
9,12 lei
De ce te iubesc - ** Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
**
26,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie