Nuferii mor in cada

Nuferii mor in cada - Catalina Cadinoiu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roNuferii mor in cada
Comanda acum "Nuferii mor in cada - Catalina Cadinoiu" de pe libraria ishop la pretul de 16,10 lei
Descriere carte:
Volumului Nuferii mor in cada i s-a acordat Premiul pentru Poezie la Concursul de manuscrise pentru tinerii sub 35 de ani, organizat de Uniunea Scriitorilor din Romania in anul 2007.  

?Se confirma in dinamica poeziei romanesti ca la maximum zece ani se schimba sensibilitatea estetica si gustul critic. In 2008 putem sa ne despartim linistiti de ?douamiismul" agresiv-minimalist (visceral-licentios, confundat cu un autenticism mistificat) si sa imbratisam poezia noilor debutanti, de genul aceleia scrise de Catalina Cadinoiu, a ?gindurilor negindite", senine. Spiritul experimental al ?douamiizecistilor" (cum s-ar putea numi nou-venitii in poezie) recupereaza memoria autohtona sentimentala, intr-o epoca de ?indoiala intelectuala" (lipsita de miza novatoare) si de contestare a structurilor, cind ?cerul e prea departe de om" (cum spune Catalina Cadinoiu). In timp, alienindu-ne de atita poezie scrisa ?la rece" in limba romana, sentimentele au devenit idei - Catalina Cadinoiu traieste secvential (optzecistii spuneau ca traiesc fragmentar), ?dincolo de usa incep eu", subliniaza, la ea ?mucegaiesc parerile de rau" si ?inimile se schimba intre ele". Remarcabile versurile legate de copilaria petrecuta intr-o delta a sufletului: ?Imi placea in copilarie/ sa-mi adincesc mina in gusa de pelican". Redescoperirea adevarului face recurs nesperat la Apocalipsa prin versurile ultimilor veniti." (Liviu Ioan Stoiciu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Nuferii mor in cada
Cartea Nuferii mor in cada in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Nuferii mor in cada - Catalina Cadinoiu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Broderii in vid - Ana Calina Garas Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Ana Calina Garas
18,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie