Capesius, farmacistul de la Auschwitz

Capesius, farmacistul de la Auschwitz - Dieter Schlesak
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCapesius, farmacistul de la Auschwitz
Comanda acum "Capesius, farmacistul de la Auschwitz - Dieter Schlesak" de pe libraria ishop la pretul de 28,45 lei
Descriere carte:
Romanul Capesius, farmacistul de la Auschwitz (2006) ? al doilea volum al trilogiei transilvane care mai cuprinde Vaterlandstage und die Kunst des Verschwindens ( Zile acasa si arta disparitiei ), respectiv Die letzte Heimkehr ( Ultima intoarcere acasa ) ? a stirnit reactii intense inca din momentul lansarii sale in cadrul Tirgului de carte de la Frankfurt. imbinind exceptionala calitate literara cu o munca asidua de cercetare, cartea este un montaj de documente, interviuri, inregistrari ale unor martori oculari, fragmente de memorii si comen­tarii, prin intermediul carora se contureaza figura sighisoreanului Viktor Capesius, care a functionat, din 1943 si pina la sfirsitul razboiului, ca farmacist in lagarul de concentrare de la Auschwitz, unde nu a ezitat sa trimita la moarte mii de oameni. Mai mult decit un roman documentar despre Holocaust, cartea este o meditatie profunda si nuantata despre culpabili­tate si cainta, precum si despre raul totalitar al secolului.

?Ca martor al istoriei (nu as spune ca ma simt obligat, ci ca nu pot face altfel) ma simt impins sa nu fac altceva decit sa scriu despre toate cele intimplate, ca prin aceasta sa purific, sa curat, sa ajut la cunoasterea faptelor. Cunoasterea purifica si traumele.? (Dieter Schlesak)
?Ceea ce Hannah Arendt definea ca ?banalitatea Raului? devine aici o ?familiaritate? transilvaneana a Raului.? (Georg Aescht)
?O carte curajoasa, care trebuie inclusa in canoanele literaturii consacrate Auschwitz-ului tocmai pentru ca un astfel de roman documentar ofera generatiilor viitoare o cultura vie a memoriei.? (Wolfgang Schlott)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Capesius, farmacistul de la Auschwitz
Cartea Capesius, farmacistul de la Auschwitz in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Capesius, farmacistul de la Auschwitz - Dieter Schlesak" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Pygmy - Chuck Palahniuk Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Chuck Palahniuk
21,80 lei
Macii batranetii. Sade la ospiciu - Lestrehan Vincent, Parlange Anne Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Lestrehan Vincent, Parlange Anne
13,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala