Opere alese

Opere alese - Velimir Hlebnikov
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOpere alese
Comanda acum "Opere alese - Velimir Hlebnikov" de pe libraria ishop la pretul de 13,30 lei
Descriere carte:
Selectia, traducerea, studiul introductiv si comentariile acestei carti au fost realizate de Alexandru Ivanescu , iar prefata de Valeriu Cristea . Medicul si poetul Alexandru Ivanescu a tradus si a comentat un scriitor practic necunoscut la noi in tara si aflat vreme de decenii intr-un con de umbra in propria sa patrie: Velimir (Viktor) Hlebnikov (1885-1922).

Unul dintre cei mai dificili si temerari artisti ai secolului XX, Hlebnikov, obsedat de cuvinte si numere, de natura limbajului si de principiul unei noi poetici, s-a lansat in reconstituirea cuvintelor pierdute si in creatia verbala, in recuperearea multiplelor semnificatii ale unui cuvant, visand totodata la un limbaj transrational si universal: Astfel, limba transrationala este viitoarea limba universala in germene. Numai ea poate uni oamenii. Limbile rationale deja ii despart, caci Limbile si-au tradat trecutul lor glorios .

O lectura de excpetie, care ne indruma catre legile secrete ale Universului, incercand sa-i redea omului vocatia originara...

Cartea cuprinde: Aricole si Eseuri, Poezii, Proza, Teatru, Poeme, O posibila introducere la opera si locul lui Velimir Hlebnikov in lumea spiritului, Insemnari razlete, Velimir Hlebnikov vazut de contemporani si in posteritate, precum si un tabel cronologic.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Opere alese
Cartea Opere alese in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Opere alese - Velimir Hlebnikov" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ultimul suspin al Maurului - Salman Rushdie Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Salman Rushdie
28,45 lei
Idolul Cicladelor - Julio Cortazar Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Julio Cortazar
26,12 lei
Dragostea Florii-de-Bujor - Lisa See Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Lisa See
34,19 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala