Zorba Grecul

Zorba Grecul - Nikos Kazantzakis
Pret: 31,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roZorba Grecul
Comanda acum "Zorba Grecul - Nikos Kazantzakis" de pe libraria ishop la pretul de 31,50 lei
Descriere carte:

Zorba Grecul ? de la filmul realizat in 1964 de Mihalis Kakoyannis ? , cu acest titlu a intrat in constiinta publicului de pretutindeni romanul lui Nikos Kazantzakis ''Viata si peripetiile lui Alexis Zorbas''.
Anthony Quinn este protagonistul filmului ''Zorba Grecul'', dupa celebrul roman ''Viata si peripetiile lui Alexis Zorbas'' al lui Nikos Kazantzakis. Realizat in 1964 de regizorul Mihalis Kakoyannis, filmul a fost incununat cu 3 premii Oscar. Romanul a fost publicat in peste 100 de tari.

Cartea porneste de la o intamplare reala - in tinerete, Kazantzakis deschisese, in tovarasia unui aventurier, o mina de lignit in Pelopones. Pentru tanarul narator intelectual, intalnirea cu Zorbas, intr-o dimineata cetoasa, pe tarmul Greciei continentale, se dovedeste providentiala: calauzit de noul sau prieten, acesta descopera atat frumusetea aspra a unei umanitati atemporale, cat si raspunsul la intrebarile metafizice care il condamnau la inactiune. Asemenea lui Falstaff sau lui Sancho Panza, Zorbas ii ofera o noua cheie a intelegerii lumii.

Datorita lui, naratorul indrazneste sa caute dragostea; alaturi de el, asista neputincios la spectacolul violentei si al mortii. Publicat la Atena in 1946 si in anul urmator la Paris, romanul incepe sa fie tradus rapid inca din timpul vietii scriitorului, popularitatea lui sporind dupa lansarea filmului lui Kakoyannis.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Zorba Grecul
Cartea Zorba Grecul in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Zorba Grecul - Nikos Kazantzakis" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Jurnal - Franz Kafka Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Franz Kafka
27,93 lei
Meserie! - David Lodge Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
David Lodge
26,50 lei
Ultima comanda - Graham Swift Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Graham Swift
28,45 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala