Toba de tinichea

Toba de tinichea - Gunter Grass
Pret: 31,25 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roToba de tinichea
Comanda acum "Toba de tinichea - Gunter Grass" de pe libraria ishop la pretul de 31,25 lei
Descriere carte:
Traducere si cuvint inainte de Nora Iuga. Primul roman al lui Gunter Grass, Toba de tinichea , a avut parte, inca de la aparitia sa, in 1959, de contestarea vehementa a unora, de admiratia fanatica a altora. Autorul a fost acuzat de o parte a criticii de pornografie, obscenitate, nihilism si blasfemie, dar, din fericire, reactia dominanta a fost una de recunoastere entuziasta, Toba de tinichea devenind astfel, cind autorul ei nu avea decit treizeci si doi de ani, cea mai reprezentativa opera a literaturii postbelice din R.F.G., patrunsa spectaculos in literatura universala. Figura centrala a romanului este piticul Oskar Matzerath, nascut la granita dintre Germania si Polonia, avind doi tati prezumtivi, oprindu-se deliberat din crestere la virsta de trei ani, parca anume pentru a opune lumii oamenilor mari o constiinta mai vie, mai directa. Un personaj care rastoarna valorile, demonstrind ca sint epoci cind, de fapt, normalitatea e anormala si viceversa. Ecoul pe care l-a stirnit romanul la vremea lui a fost amplificat decisiv, la douazeci de ani de la aparitie, prin capodopera cinematografica omonima, realizata in 1979 de Volker Schlondorff si distinsa cu Palme d’Or la Cannes.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Toba de tinichea
Cartea Toba de tinichea in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Toba de tinichea - Gunter Grass" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Trei camarazi - Eric Maria Remarque Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Eric Maria Remarque
41,33 lei
Discursul regelui. Cum a fost salvata monarhia britanica - Peter Conradi , Mark Logue Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Peter Conradi , Mark Logue
23,65 lei
Insula fermecata - Giorgio De Simone Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Giorgio De Simone
4,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala