Zece povestiri multilateral dezvoltate

Zece povestiri multilateral dezvoltate - Catalin Mihuleac
Pret: 21,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roZece povestiri multilateral dezvoltate
Comanda acum "Zece povestiri multilateral dezvoltate - Catalin Mihuleac" de pe libraria ishop la pretul de 21,80 lei
Descriere carte:
Cele Zece povestiri multilateral dezvoltate , plasate temporalin defuncta societate socialista, sint animate de ochiul de soldat ?Svejk" al autorului. Fara a se suprapune tematic peste creatiile literare si cinematografice despre comunism aparute deja, prozele aduc in atentie eroi si situatii noi: recitatorul de versuri omagiale care scrie in jurnalul propriu poezii-pamflet la adresa Conducatorului, granicerul care tortureaza fugarii spre Occident, fotbalistul care isi escrocheaza coechipierii, vinzindu-le deodorante contrafacute. Alte personaje - de exemplu, directorul unui combinat de crestere a porcinelor, conductorul sau chelnerul de vagon-restaurant - sint prezentate in coplesitoarea lor importanta comunista, in antiteza cu prabusirea ulterioara, atrasa de schimbarea nescontata de regim politic. Fiecare dintre cele zece povestiri sint traite rational-afectiv, ca si personajele ei, care, cu pasiunile si bucuriile lor marunte, reusesc sa documenteze noi pagini de istorie recenta.
Talentul de dramaturg al lui Catalin Mihuleac, impreuna cu o mare dezinvoltura stilistica reusesc sa creeze efecte comice savuroase.  

?Ins plin de umor, Catalin Mihuleac scrie cu vadita placere. Nu e nicidecum un satiric inveninat, ci un mucalit care nu dospeste otravuri. Are umorul bonom al melancolicului inventiv, dinamizat la rastimpuri de cite-o trasnaie prin care mica-mare rezervatie de dracovenii a realitatii ne face atenti la cit de... hilare ne sint tristetile. Si infringerile." ( Dan C. Mihailescu)  

?Genul de proza scurta practicat de Mihuleac este unul atractiv pentru publicul larg. Chiar foarte larg. In Statele Unite, ar fi putut deveni un scriitor popular. Proza scriitorului, vioaie, dezinhibata, fara alte pretentii decit de a amuza cititorul - lucru care ii reuseste pe deplin - umple un gol in literatura noastra postrevolutionara." ( Radu Pavel Gheo)  

?Credeam ca aceasta carte e o replica la aerul fals din majoritatea creatiilor artistice inchinate comunismului. Facindu-mi insa un bilant cerut de cronologia personala, am fost fortat sa recunosc, cu surprindere jenata, ca amintirile mele cele mai frumoase sint plasate in societatea de trista amintire. Neavind de ales, generatia mea a fost fortata sa caute, in toti acei ani crunti, o anumita poezie in tot ce traia. A fost condamnata, asadar, la cea mai barbara pedeapsa din cite exista: la ?poezie silnica?." (Catalin Mihuleac)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Zece povestiri multilateral dezvoltate
Cartea Zece povestiri multilateral dezvoltate in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Zece povestiri multilateral dezvoltate - Catalin Mihuleac" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Pergamentul diafan ? Ultimele povestiri - Ioan Petru Culianu Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Ioan Petru Culianu
12,26 lei
Povesti populare rusesti - *** Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
***
11,30 lei
Noua povestiri - J. D. Salinger Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
J. D. Salinger
23,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Nuvele si povestiriCarti recomandate din categoria Nuvele si povestiri