Zbor deasupra unui cuib de cuci

Zbor deasupra unui cuib de cuci - Ken Kesey
Pret: 37,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roZbor deasupra unui cuib de cuci
  • Autor: Ken Kesey
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Proza Xx
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1032-7
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 400
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Zbor deasupra unui cuib de cuci - Ken Kesey" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
Traducere si prefata de Marcel Cornis-Pope. Editia a II-a.

Publicat in 1962, Zbor deasupra unui cuib de cuci a devenit imediat un clasic al contraculturii americane si a fost ecranizat de Milos Forman, cu Jack Nicholson si Louise Fletcher in rolurile principale. Pelicula a primit cinci premii Oscar, sase premii BAFTA si numeroase alte distinctii la festivalurile de film nationale si internationale.

Zbor deasupra unui cuib de cuci , romanul care a lasat urme de nesters in literatura contemporana, este povestea zguduitoare a pacientilor dintr-un ospiciu, condus cu o mina de fier de Sora-sefa Ratched, adepta unor metode de tratament barbare, precum electrosocurile si lobotomia. Singurul care i se opune este scandalagiul Randle Patrick McMurphy, simbolul revoltei impotriva autoritatii tiranice. Prin ochii altui pacient, seful Bromden, un indian urias, asistam la inclestarea dintre cei doi, care capata proportii aproape mitologice. Incarcat de simboluri, replica moderna a capodoperei melvilliene Moby Dick , Zbor deasupra unui cuib de cuci este un strigat de lupta al individului strivit de legile absurde ale societatii.

?In istoria literaturii americane, Ken Kesey va ramine mai cu seama prin romanul sau de debut, chiar daca el nu este ceea ce se cheama ?autorul unei singure carti?. Dincolo de succesul de public al Zborului deasupra unui cuib de cuci, romanul se inscrie intr-o fertila traditie narativa. Romanul lui McMurphy este, intocmai ca Moby Dick , o varianta a eternei ?tragedii americane", reactualizata in conditiile agravante ale societatii americane postbelice.? (Marcel Cornis-Pope)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Zbor deasupra unui cuib de cuci
Cartea Zbor deasupra unui cuib de cuci in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Zbor deasupra unui cuib de cuci - Ken Kesey" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Catch-22 - Joseph Heller Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Joseph Heller
28,49 lei
Brighton Rock - Graham Greene Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Graham Greene
26,12 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala