Weekendul

Weekendul - Bernhard Schlink
Pret: 23,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roWeekendul
Comanda acum "Weekendul - Bernhard Schlink" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:

Pasionatii de fictiune istorica vor aprecia cu siguranta romanul Weekendul (2008). Protagonistul, Jorg, este un fost terorist al Rote Armee Fraktion (gruparea BaaderMeinhof), gratiat dupa douazeci si trei de ani de inchisoare, la care a fost condamnat pentru cele patru crime savirsite in numele unei revolutii in care nu mai credea aproape nimeni. Avind ca scop subminarea unui sistem corupt, acela al Germaniei anilor 70, Jorg ajunge sa plateasca in fata justitiei in numele careia, de fapt, lupta. Problema moralitatii actiunilor sale si ale prietenilor sai din tinerete este dezbatuta printr-o confruntare directa cu Henner, Andreas, Ilse, Ulrich si Karin, cei alaturi de care impartasise idealurile sale revolutionare, in timpul unui weekend petrecut la conacul surorii lui Jorg, Christiane. Insa mult mai dureroasa este confruntarea dintre Jorg si fiul sau, Ferdinand, tinarul care a purtat intreaga viata stigmatul unui tata criminal si al unei mame sinucigase

Un astfel de personaj nu i se parea credibil. Nu se putea ca un om care a dus o viata burgheza, cu nevasta, copii si o slujba buna, care se bucura de recunoastere deplina pe plan profesional, sa devina terorist, apoi sa moara in inchisoare iluminat, sustinind valorile burgheze...(Bernhard Schlink, Weekendul)

Bernhard Schlink este celebru pentru inteligenta cu care construieste psihologia personajelor sale si strania empatie pe care o are fata de ele in dilemele cu care le obliga sa se confrunte. (Newsweek)

 Weekendul este un recital uluitor, impartit pe trei zile, in care fiecare ora ne este redata cu mare intensitate personajele, fosta generatie de extrema stanga, parcurg drumurile interioare ale dificilei intoarceri catre un trecut pe care au vrut sa-l dea uitarii prin viata lor burgheza. Un adevar greu de digerat, care confera povestii incordarea si atmosfera stranie a unui balet de somnambuli, surprinsi dincolo de cortina cenusie a Istoriei. (Le Point)Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Weekendul
Cartea Weekendul in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Weekendul - Bernhard Schlink" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Oameni din Dublin - James Joyce Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
James Joyce
24,30 lei
Cartea de nisip (Editia 2011) - Jorge Luis Borges Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jorge Luis Borges
14,20 lei
Palavrageala pe Nil - Naghib Mahfuz Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Naghib Mahfuz
21,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala