Vorbeste, memorie

Vorbeste, memorie - Vladimir Nabokov
Pret: 68,31 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roVorbeste, memorie
  • Autor: Vladimir Nabokov
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria De Autor ?vladimir Nabokov?
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-0616-0
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 320
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Vorbeste, memorie - Vladimir Nabokov" de pe libraria ishop la pretul de 68,31 lei
Descriere carte:
Volumul autobiografic Vorbeste, memorie , aparut in 1967, se concentreaza cu precadere asupra locurilor si oamenilor care au marcat copilaria si tineretea scriitorului. Dincolo de nostalgia fireasca in orice rememorare a trecutului, in textul lui Nabokov se simte, de asemenea, fiorul tragic dat de constiinta faptului ca Rusia pe care o parasise in imprejurari dramatice este pentru totdeauna pierduta ? nu doar in adincurile propriei memorii, ci si in convulsiile istoriei.

?De-a lungul anilor, unii cititori s-au plins ca in aceste pagini Nabokov apare ca fiind rasfatat, arogant si egoist; toate acestea sint adevarate, dar nu conteaza citusi de putin. Prin insasi natura ei, autobiografia e, inevitabil, un act lipsit de modestie, orice ar spune cei care o practica. Adevaratul ei subiect este ? sau ar trebui sa fie ? dezvoltarea interioara si exterioara, care nu poate fi descrisa altfel decit prin cufundarea in adincul propriului sine. Memorialistul autentic este acela care, explorindu-si propria identitate, lasa sa se intrevada frinturi din ceea ce ne este comun tuturor, pastrindu-si totodata calitatea izbavitoare a autoironiei.? ( The Washington Post )
?Cind scrie despre persoane sau lucruri iubite, Nabokov este irezistibil; cind descrie pe cineva sau ceva ce detesta, ii face pe cititori sa simta, fie si temporar, aceeasi repulsie fata de obiectul dispretului sau.? ( The New York Review of Books )
?Cartile lui Vladimir Nabokov ocupa pe rafturile bibliotecii mele cam un metru si jumatate din spatiu, singurul care il intrece fiind Shakespeare? Pentru mine, Nabokov este cel mai important romancier al secolului XX.? (Martin Amis)
?Asist cu placere la suprema performanta a memoriei, maiestria cu care foloseste niste armonii naturale atunci cind aduna in lacasul ei tonalitatile suspendate si hoinare ale trecutului.? (Vladimir Nabokov)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Vorbeste, memorie
Cartea Vorbeste, memorie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Vorbeste, memorie - Vladimir Nabokov" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Haos calm - Sandro Veronesi Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Sandro Veronesi
26,59 lei
Dulcea lume de dupa - Russell Banks Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Russell Banks
13,20 lei
Psihanalistul - Leslie Kaplan Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Leslie Kaplan
18,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala