Visul celtului

Visul celtului - Mario Vargas Llosa
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roVisul celtului
Comanda acum "Visul celtului - Mario Vargas Llosa" de pe libraria ishop la pretul de 44,10 lei
Descriere carte:
Cel mai recent roman al lui Mario Vargas Llosa, devenit imediat bestseller in Spania, imbina elemente de roman istoric cu elemente de cronica jurnalistica.

Actiunea incepe in Congo in 1903 si se termina intr-o inchisoare din Londra anului 1916, fiind o transpunere in fictiune a celor mai tulburatori ani din viata unui om de legenda: Roger Casement (1864-1916), celebru diplomat britanic ajuns apoi fervent nationalist irlandez, a carui figura plurivalenta se stinge si renaste odata cu moartea sa.

Casement-eroul a fost unul dintre primii europeni care au denuntat ororile colonialismului. De pe urma calatoriilor sale in Congo-ul belgian si in Amazonia sud-americana ne-au ramas doua relatari memorabile care au zguduit societatea din vremea aceea.

Cele doua calatorii aveau sa-l schimbe definitiv, inspirandu-l sa porneasca pe un nou drum, de data aceasta de natura intelectuala si civica, insa aproape la fel de distructiv. Astfel a ajuns sa infrunte o Anglie pe care o admira si sa militeze activ pentru cauza nationalismului irlandez. Casement-omul a fost de asemenea un personaj complex: publicarea unor fragmente de jurnal, a caror paternitate ramane indoielnica, in ultimele zile ale vietii sale a dat la iveala o serie de aventuri sexuale scabroase pentru care a ajuns sa fie dispretuit de multi dintre compatriotii sai.

Mario Vargas Llosa aduce in prezent figura memorabila a lui Roger Casement, prin intermediul acestui roman impresionant, cu forta cuiva care a facut din propria viata un exercitiu de libertate intelectuala.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Visul celtului
Cartea Visul celtului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Visul celtului - Mario Vargas Llosa" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Sotia Zeului Bucatariei - Amy Tan Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Amy Tan
35,62 lei
Cuvant catre crocodili - Lobo Antunes Antonio Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Lobo Antunes Antonio
14,50 lei
Portret in sepia - Allende Isabel Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Allende Isabel
23,40 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala