Astra. Roman epistolar

Astra. Roman epistolar - Carmen Sylva, Mite Kremnitz
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAstra. Roman epistolar
Comanda acum "Astra. Roman epistolar - Carmen Sylva, Mite Kremnitz" de pe libraria ishop la pretul de 24,30 lei
Descriere carte:
Carmen Sylva si Mite Kremnitz, scriitoare de limba germana care au trait in Romania, participand intens la viata ei politica si culturala, sunt unele dintre personalitatile europene de prestigiu de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX. Colaborarea lor, care a durat ani buni, s-a desfasurat in elanul intalnirilor literare prezidate de Titu Maiorescu si junimisti, in ambianta neoromantica germana (cu deschidere spre miturile, folclorul, literatura romanilor), dar si in atmosfera filofranceza de la Curtea regala. Romanul Astra, gandit ca un raspuns la Luceafarul, a reprezentat varful acestei conlucrari. [...]

In biografia consacrata reginei, Mite Kremnitz povesteste despre Astra : "Doua femei, amandoua nobile si simpatice, trebuiau sa piara fiindca iubeau acelasi barbat. Care si el era vrednic de iubire, prilejuind astfel o adevarata tragedie. Era la indemana ca eroinele sa fie doua surori, deoarece ocazia de a se cunoaste indeaproape, lasand o pasiune sa izbucneasca, nu putea avea loc decat in cercul familial cel mai strans. De multe ori, barbati importanti si foarte culti par in intimitatea de fiecare zi cu ade­va­rat irezistibili si fermecatori. Dar Sander, barbatul din pricina caruia urmau sa piara cele doua surori, nu a ramas in desfasurarea romanului atat de nobil si simpatic cum fusese planuit." ( Grete TARTLER )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Astra. Roman epistolar
Cartea Astra. Roman epistolar in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Astra. Roman epistolar - Carmen Sylva, Mite Kremnitz" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Secretul doctorului Grimshawe - Nathaniel Hawthorne Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Nathaniel Hawthorne
9,42 lei
Talentatul domn Ripley - Patricia Highsmith Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Patricia Highsmith
12,26 lei
Gaspar, Melhior si Baltazar - Michel Tournier Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Michel Tournier
21,84 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala