Vineri, 13

Vineri, 13 - Kjell Ola Dahl
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roVineri, 13
  • Autor: Kjell Ola Dahl
  • Editura: Trei
  • Colectia: Fiction Connection
  • Categoria: Romane politiste
  • ISBN: 978-973-707-480-5
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 512
  • Format carte:
Comanda acum "Vineri, 13 - Kjell Ola Dahl" de pe libraria ishop la pretul de 42,75 lei
Descriere carte:
Vineri, 13 ianuarie. Peste capitala Norvegiei s-a lasat un ger cumplit. Si pentru Reidar Folke Jespersen aceasta va fi ultima zi. Batranul negustor de antichitati isi paraseste locuinta si ia taxiul pana la o cafenea. Cateva ore mai tarziu, prin fereastra localului, isi vede sotia intrand intr-o cladire de pe cealalta parte a strazii, unde locuieste amantul ei. In dimineata urmatoare, Jespersen e gasit injunghiat si gol, asezat intr-un fotoliu din vitrina magazinului sau de antichitati.

Inspectorii Frolich si Gunnarstranda sunt chemati imediat la fata locului. Singurele indicii pe care le au sunt un cod numeric scris cu cerneala pe corpul victimei, ata rosie de la gatul acesteia si niste obiecte disparute care proveneau din al Doilea Razboi Mondial. Plus cativa oameni extrem de multumiti de vestea mortii lui Jespersen.

Vineri, 13 este un roman care face parte din seria aventurilor pe care le traiesc inspectorul-sef Gunnarstranda si asistentul sau, Frank Frolich, de la politia din Oslo. Cartile din aceasta serie pot fi citite independent una de cealalta.

Intr-un stil poetic si, totodata, plin de suspans, Kjell Ola Dahl face adesea referire in acest roman la istoria Norvegiei - o tara in care victimele, criminalii si chiar inspectorii de politie sunt bantuiti de trecut, incercand sa ajunga la un pact cu amintirile intunecate din perioada ocupatiei naziste.

Vineri, 13 il confirma pe Kjell Ola Dahl drept unul dintre cei mai buni scriitori de romane politiste de astazi. Portrete elaborate, relatii surprinzatoare si dialoguri reusite, toate dublate de o capacitate uriasa de a crea suspans pe fiecare pagina - iata marile atuuri ale prozatorului norvegian. Si, cel mai important, totul pare desprins din viata. Kjell Ola Dahl te transforma din cititor in martorul povestilor sale complicate, sangeroase si palpitante.

?Un roman politist psihologic provenit din scoala literara scandinava, care arunca in joc personaje bine conturate.? -- Die Welt (Germania)

?Kjell Ola Dahl scrie la fel cum curge fluviul Volga. Calm, dar foarte puternic. Totul are un curs, un sens, pana la urma, si totul e - clipa de clipa - extrem de tensionat?. -- Dagens Nyheter (Suedia)

Kjell Ola Dahl este recunoscut in toata lumea ca fiind unul dintre cei mai buni autori norvegieni de romane politiste, inca de la debutul sau, din 1993. Populara serie ai carei protagonisti sunt inspectorul de politie Gunnarstranda si asistentul sau, Frank Frolich, a devenit imediat un succes international, avand parte de aprecierea criticilor din toata Europa.

Autorul a fost recompensat cu Riverton Prize si nominalizat la: The Glass Key, Brage Literary Prize si Martin Beck.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Vineri, 13
Cartea Vineri, 13 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Vineri, 13 - Kjell Ola Dahl" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Filiera Greceasca - Bogdan Hrib Urmatoarea carte recomandata din categoria Romane politiste
Bogdan Hrib
13,50 lei
Sherlock Holmes si cazul giuvaierului albastru - adaptare de Rosa Moya Urmatoarea carte recomandata din categoria Romane politiste
adaptare de Rosa Moya
28,40 lei
Femeia misterioasa - Agatha Christie Urmatoarea carte recomandata din categoria Romane politiste
Agatha Christie
9,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Romane politisteCarti recomandate din categoria Romane politiste