Viata unui om singur

Viata unui om singur - Adrian Marino
Pret: 42,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roViata unui om singur
Comanda acum "Viata unui om singur - Adrian Marino" de pe libraria ishop la pretul de 42,70 lei
Descriere carte:
Viata unui om singur este volumul de memorii al regretatului carturar Adrian Marino, o autobiografie ce se opreste la anul 1999. Autorul rememoreaza sase decenii de existenta, cu represiunea, deportarea in Baragan si insingurarea morala de dupa 1989. Manuscrisul face parte din fondul ?Adrian Marino? al Bibliotecii Centrale Universitare ?Lucian Blaga? din Cluj-Napoca. Autobiografie indelung asteptata, volumul ce apare, conform dorintei autorului, la cinci ani de la moartea sa captiveaza prin traseul unei vieti de exceptie, ca si prin valoarea culturala a marturiei pe care o aduce.

?In citeva cuvinte: de sase decenii, cel putin, gindesc mereu altfel, aproape in toate domeniile. Scara mea de valori, incepind cu valorile culturale si ideologice, este net deosebita de a mediilor sociale si culturale pe care le-am strabatut, obligat sau nu. Iar o astfel de singuratate ? care nu este nici sentimentala, nici sociala ? este greu de suportat. O suferinta abstracta, rece. O revolta permanenta si fara solutie. Mai totdeauna inexprimabila si incomunicabila. Nu doresc nimanui o astfel de contrarietate si uzura interioara. Fara iesire si fara o adevarata consolare.
Incerc totusi s-o pun pe hirtie, s-o definesc si s-o descriu cu maxima claritate. Doresc sa scriu totusi ?cartea? vietii mele, in toate sensurile cuvintului. Sa-mi afirm identitatea, ?personalitatea?, buna, rea, asa cum a fost.? (Adrian Marino)


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Viata unui om singur
Cartea Viata unui om singur in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Viata unui om singur - Adrian Marino" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Amintiri. Notatii Autobiografice - Nicolae Bagdazar Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Nicolae Bagdazar
16,65 lei
Alexandru Philippide - Carmen-Gabriela Pamfil Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Carmen-Gabriela Pamfil
23,65 lei
Pretuieste viata - Andreea Marin Banica Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Andreea Marin Banica
80,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica