Viata eterna

Viata eterna - Fernando Savater
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roViata eterna
  • Autor: Fernando Savater
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Plural. M
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 978-973-46-1039-6
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 304
  • Format carte: 145 x 225 mm
Comanda acum "Viata eterna - Fernando Savater" de pe libraria ishop la pretul de 28,45 lei
Descriere carte:
Cartea a fost recompensata in 2008 cu prestigiosul Premiu Planeta

O reflectie pe multiple planuri asupra destinului religiei in contemporaneitate, remarcabila prin stilul si claritatea argumentatiei. Desi adopta o pozitie mai degraba atee si, in orice caz, puternic anticlericala, Savater, departe de a vorbi despre un declin al credintelor religioase intr-o epoca tehnologica si materialista, constata o revenire a acestora in prim-planul dezbaterilor ideologice si politice. Este deci cu atit mai necesara intelegerea naturii si radacinii lor - nevoia oamenilor de a crede in nemurire -, ca si a diferentelor dintre credinta si credulitate sau a atitudinilor dogmatice ale spiritului. Insa centrul de greutate al eseului il constituie analiza relatiei dintre religie si putere, dintre aceasta si democratiile laice actuale - de la implicatiile politice ale ortodoxiilor fanatice pina la rolul pe care il joaca astazi educatia religioasa in invatamintul de masa.

" Stiinta si religia rezolva lucrurile, fiecare in felul ei, pe cind filosofia nu reuseste decit sa ne vindece, intr-o oarecare masura, de nazuinta de a rezolva cu orice pret ceea ce este, poate, de nerezolvat." (Fernando Savater)

Cuprins: Autopsia nemuririi ? Dumnezeu fata in fata cu filosofii ? Crestinismul, un mit al postmodernitatii ? Politica profetilor ? Elogiu scepticilor ? Citeva perplexitati privind divinul si socialul ? Fanatici fara frontiere ? Globalizarea lui Dumnezeu

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Viata eterna
Cartea Viata eterna in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Viata eterna - Fernando Savater" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Violenta si sacrul - Rene Girard Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Rene Girard
0,00 lei
Poetica - Aristotel Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Aristotel
37,05 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie