Un maestru din Germania

Un maestru din Germania - Safranski Rüdiger
Pret: 0,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUn maestru din Germania
Comanda acum "Un maestru din Germania - Safranski Rüdiger" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
Cartea lui Rudiger Safranski este pasionanta nu numai prin comentariul stralucit al celor mai importante scrieri heideggeriene, ci si prin descrierea, extrem de captivanta, a atmosferei filozofice in care ele au luat nastere. Aflam infatisata aici o intreaga epoca, cea de dupa primul razboi mondial, cind scoala fenomenologica intemeiata de Husserl punea in circuitul gindirii 'elevi' precum Heidegger sau Max Scheler. Vitalitatea critica a lui Safranski este debordanta si face din el unul dintre cei mai insemnati istorici ai culturii din spatiul german. Dincolo de o amanuntita documentare, remarcabil este faptul ca monografiile lui Safranski (despre Nietzsche, Schopenhauer, Heidegger) ne aduc in fata ochilor adevarate personaje. Maiestria autorului este de a crea profilul acestor personaje discutind tocmai operele lor. Drumul gindiri lui Heidegger, privit de majoritatea comentatorilor ca un drum al operei lui, trece aici prin satul natal al filozofului, prin Freiburgul anilor de tinerete sau prin fata colibei de la Todtnauberg, unde filozoful german si-a scris cele mai importante carti ale sale. Personajul pe care il intilnim aici a fascinat si a atras la cursurile lui o seama de studenti care, mai tirziu, au devenit ei insisi celebri. Povestea acestei fascinatii este scrisa aici cu tot aplombul inconfundabil al lui Safranski.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Un maestru din Germania
Cartea Un maestru din Germania in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Un maestru din Germania - Safranski Rüdiger" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Filosofia. De La Iluminism Pana Astazi  - ZIMMER Robert, Trad. BOGOIU Filotheia Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
ZIMMER Robert, Trad. BOGOIU Filotheia
13,41 lei
Dictiunea Ideilor - Mircea Martin Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Mircea Martin
18,91 lei
Metafizica sexului - Julius Evola Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Julius Evola
31,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie