Ultimul caiet. Texte scrise pentru blog: martie 2009 - noiembrie 2009

Ultimul caiet. Texte scrise pentru blog: martie 2009 - noiembrie 2009 - Jose Saramago
Pret: 28,45 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUltimul caiet. Texte scrise pentru blog: martie 2009 - noiembrie 2009
Comanda acum "Ultimul caiet. Texte scrise pentru blog: martie 2009 - noiembrie 2009 - Jose Saramago" de pe libraria ishop la pretul de 28,45 lei
Descriere carte:
Ultimul caiet al lui Jose Saramago reproduce textele scrise pentru blog din martie 2009 si pina in iunie 2010, pe linga alte citeva eseuri din arhiva autorului, "adormite", cum spune in prologul sau Pilar del Rio, sotia autorului, insa de mare actualitate. Acest prolog, impreuna cu citeva dintre insemnarile din perioada octombrie 2009  iunie 2010, repro­duse la sfirsitul volumului de fata, au fost preluate din editia spa­niola a Ultimului caiet si traduse de Lavinia Similaru, in timp ce corpul volumului respecta editia portugheza, in traducerea Siminei Popa. Editia romaneasca si-a dorit sa cuprinda ultimele cuvinte ale lui Saramago, dictate familiei, cind nu mai putea sa scrie, insa conti­nua sa observe lumea din jur, cu aceeasi vigilenta fata de cauzele sociale, mentinind taisul polemicilor politice si reli­gioase, conti­nuind critica literara, constient si fascinant pina in ultima clipa.  

"As zice ca in aceste scurte scrieri Saramago traieste in continuare experientele lumii, asa deplorabila cum e ea, pentru a o revedea apoi de la o distanta mai senina, sub forma moralitatii poetice (iar alteori mai rau decit este desi poate parea imposibil sa se ajunga mai departe). Ca sa nu mai vorbim (si iata intoarcerea la marile teme ale operei sale) de momentele in care sare de la analiza cotidianului, la marile chestiuni metafizice, la realitate si aparenta, la natura sperantei, la cum sint lucrurile atunci cind nu ne uitam la ele." (Umberto Eco)  

"Intr-un stil provocator si simplu, dulce-amar, cu divagatii insolite la viata si cartile sale, la idei si povesti, Ultimul caiet este o delectare." ( The Independent )  

"Lui Saramago ii face placere sa preia un gind trecator sau un eveniment si sa compuna pe marginea lui, cu indignare in discursurile despre ororile politicii, senin in aprecierile fata de prieteni, rezonabil in memorabilele critici la adresa culturii." ( The Times )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ultimul caiet. Texte scrise pentru blog: martie 2009 - noiembrie 2009
Cartea Ultimul caiet. Texte scrise pentru blog: martie 2009 - noiembrie 2009 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ultimul caiet. Texte scrise pentru blog: martie 2009 - noiembrie 2009 - Jose Saramago" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Nobelul romanesc - Cristian Tudor Popescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Cristian Tudor Popescu
9,97 lei
Cu ochii deschisi. Convorbiri cu Matthieu Galey - Marguerite Yourcenar Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Marguerite Yourcenar
22,80 lei
30 de interviuri eveniment - Simona Chitan Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Simona Chitan
19,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Publicistica / InterviuriCarti recomandate din categoria Publicistica / Interviuri