Ultimul Culianu

Ultimul Culianu - Horia-Roman Patapievici
Pret: 28,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUltimul Culianu
Comanda acum "Ultimul Culianu - Horia-Roman Patapievici" de pe libraria ishop la pretul de 28,80 lei
Descriere carte:
Un studiu asupra gandirii lui Ioan Petru Culianu. "Aparitia lui Culianu printre noi a fost un miracol; parea ca exemplul sau ne poate face mai buni, mai profunzi, mai indrazneti, mai temeinici. Disparitia sa a fost o catastrofa; fara emulatia starnita de extraordinara sa reusita, am redevenit ce eram, si chiar mai putin decat atat. O cultura nu traieste (numai) din buchiseala, ci (mai ales) din strapungeri si iluminari. Dupa entuziasmul starnit de revelatiile lui Mircea Eliade, a urmat emotia starnita de revelatiile lui Ioan Petru Culianu.

Primul ne-a aratat ca absolutul filozofiei se trage din existenta ontologiilor arhaice, iar acestora le-a redat actualitatea. Al doilea ne-a initiat in absolutul cunoasterilor revolute si viitoare, carora le-a etalat epistemologia. Amandoi s-au ocupat de religii si au cautat realul absolut in toate formele de realitate cotidiana. Amandoi au biruit lumea, ajungand mari savanti recunoscuti de toti; si amandoi au incercat sa realizeze in mod subversiv absolutul -unul cu indrazneala savantului universal, celalalt cu strafulgerarea geniului revolutionar. Descoperirile lor ar fi putut schimba din temelii o cultura.

Dar dupa disparitia lor nu a urmat nimic. Strapungerile si iluminarile prilejuite de creatia lor au ramas, in tarile care le-au dat nastere, lipsite de orice consecinte. Odata ei plecati, noi am recazut in intuneric. Bajbaim, complet lipsiti de geniu." ( Horia-Roman Patapievici )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ultimul Culianu
Cartea Ultimul Culianu in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ultimul Culianu - Horia-Roman Patapievici" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Baiuteii - Filip Florian, Matei Florian Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Filip Florian, Matei Florian
17,00 lei
Intalnirea din pamanturi - Marin Preda Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Marin Preda
13,20 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana