Ingerul incalecat

Ingerul incalecat - Radu Aldulescu
Pret: 28,45 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIngerul incalecat
Comanda acum "Ingerul incalecat - Radu Aldulescu" de pe libraria ishop la pretul de 28,45 lei
Descriere carte:
Tribulatiile lui Robert, zis Diavolul, un tanar fara scrupule, care ascunde sub un chip angelic un suflet demonic, traverseaza zonele cele mai obscure ale societatii romanesti din anii de glorie ai socialismului biruitor. Intr-o lume scapata de sub control, in care, sub imperiul instinctelor primare, se incalca cu salbaticie toate legile si tabuurile, domnesc sexul dezlantuit impreuna cu furtul si crima abominabila. Pulsiuni atavice se materializeaza frenetic, barierele cad, toate dorintele si poftele se indeplinesc pe tarimul Ingerului incalecat, tarimul tuturor posibilitatilor. Intr-o naratiune de o robustete faulkneriana, Radu Aldulescu pune in scena primul spectacol dintr-o lunga serie care va continua neindurator in prezentul imediat.   "Versiunea actuala a romanului Ingerul incalecat reprezinta rescrierea si, totodata, suplimentarea cu circa 80 de pagini a primei editii aparute la Editura Phoenix in 1997. Cel mai important si aproape singurul cistig al scrierii si rescrierii acestei carti il socot a fi recuperarea-fixarea unei lumi aparent disparute. Nescriind, as fi fost cu totul altul sau mai degraba n-as fi fost deloc. M-as fi pierdut pur si simplu concomitent cu pierderea acelei lumi in care subzista, trufas si niciodata strivit sub vremuri, Ingerul incalecat. Povestea lui se petrece in Romania sfirsitului anilor ?70, intr-un prezent narativ dominat de atmosfera suburbiei si a unui sat de rudari lingurari din nordul Munteniei, in care demonul vremurilor in schimbare pare sa se impotmoleasca in cutume imemoriale.

In ce ma priveste, e singura sansa a lucrurilor, a oamenilor si locurilor de a ramine exact ceea ce par a fi, dincolo de uitare sau aducerea aminte, dincolo de moarte in ultima instanta: povestea scoasa la lumina din adincul cel mai adinc al memoriei afective, dimpreuna cu sunetul subtil al patimilor, obsesiilor si trairilor de tot felul." (Radu Aldulescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ingerul incalecat
Cartea Ingerul incalecat in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ingerul incalecat - Radu Aldulescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Panza de paianjen - Cella Serghi Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Cella Serghi
13,20 lei
Iubita lui Esto - Constantin Severin Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Constantin Severin
20,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana